Μικρό Σεϊτάνι

Translate English Version

Μικρό Σεϊτάνι

Η παραλία μικρό Σεϊτάνι βρίσκεται στη βορειοδυτική Σάμο, σε μικρή απόσταση από το Καρλόβασι. Πρόκειται για μία μικρή παραλία, απαράμιλλου φυσικού κάλλους με κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά, ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια. Ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 (GR4120002-GR4120008) αφού φιλοξενεί τις θαλάσσιες φώκιες Monachus-Monachus. Η παραλία είναι ευάλωτη σε βόρειους ανέμους και πολύ συχνά έχει κυματισμό. Όταν έχει κύμα, προσοχή στην δεξιά πλευρά που βρίσκεται κοντά στα βράχια.

Το όνομα της παραλίας προέρχεται από την τουρκική λέξη (Σαϊτάν) που σημαίνει διάβολος. Επί Τουρκοκρατίας, η περιοχή θεωρείτο ως το λιμάνι του Διαβόλου αφού ακριβώς από πίσω βρίσκεται το επιβλητικό φαράγγι Κακοπέρατο από το οποίο ακούγονται περίεργοι ήχοι όταν φυσάει δυνατός άνεμος. Έτσι οι Τούρκοι που συνήθιζαν να αγκυροβολούν εκεί ακούγοντας αυτούς του ήχους πίστευαν ότι εκεί υπήρχε ο διάβολος.  

Πρόσβαση στην παραλία υπάρχει μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού. Το περπάτημα διαρκεί περίπου '30 λεπτά αλλά χρειάζεται προσοχή αφού η σήμανση είναι ελλιπής ή ανύπαρκτη. Η ομορφιά της διαδρομής σε συνδυασμό με την όμορφη παραλία σίγουρα όμως θα σας αποζημιώσουν. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και καλό είναι να έχετε μαζί σας άφθονο νερό και ότι άλλο θεωρείτε απαραίτητο για την διαμονή σας εκεί. Πολύ πιθανό στην παραλία να συναντήσετε κατασκηνωτές όσο και γυμνιστές. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων υπάρχει το Μεγάλο Σεϊτάνι, μία εξίσου όμορφη παραλία. 

 

Campaign Image