Ενδιαφέροντα Στοιχεία

39.18°N 23.97°E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

14.2 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

17 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

30

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 24240

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

37005

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Βασιλικό

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

(ΣΤΕΦΑΝΙ 259Μ)

ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ

N/A

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Περιστέρα

Η Περιστέρα είναι νησί των Βορείων Σποράδων και το δεύτερο σε μέγεθος, μετά την Κυρά – Παναγιά και το κοντινότερο στην Αλόννησο. Έχει έκταση μόλις 14,2 τ.χλμ. και οι μόνοι του κάτοικοι είναι μερικοί βοσκοί. Έχει δυο φυσικά λιμάνια, το Περιστέρι και το Βασιλικό, στα οποία αράζουν τα εκδρομικά καράβια. Οι παραλίες του νησιού φημίζονται για το φυσικό τους κάλλος και την καθαρότητα των νερών τους. Αποτελεί ένα από τα καταφύγια της μεσογειακής φώκιας (για αυτό και αποτελεί μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων) ενώ όλο το νησί έχει αρκετά πλούσια βλάστηση. Η Περιστέρα λειτουργεί επίσης και ως φυσικός κυματοθραύστης όταν αγριεύουν τα μελτέμια και διατηρεί γαλήνια αλλά και καθαρή τις παραθαλάσσιες ΒΔ περιοχές του νησιού. Στο νησάκι αυτό βρέθηκε από τον Αλοννησιώτη Κώστα Μαυράκη το 1984 ένα ναυάγιο εμπορικού πλοίου του 400 π.Χ. ασυνήθιστα μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής του και γεμάτο αμφορείς, το οποίο ανακαλύφθηκε μετά από υποβρύχιες θαλάσσιες έρευνες.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.