Αμμούδι

Translate English Version

Αμμούδι

Το Αμμούδι υπήρξε το κύριο λιμάνι της Οίας για ιστιοφόρα και εμπορικά πλοία που μετέφεραν προϊόντα από και προς το νησί κατά το 19ο και τον 20ο αιώνα. Τα περισσότερα κτίσματα που βρίσκονται εκεί ήταν παλιές αποθήκες εμπορευμάτων. Σήμερα ο γραφικός αυτός όρμος χρησιμοποιείται από εκδρομικά σκάφη και θαλάσσια ταξί με προορισμό την Θηρασιά και την Νέα Καμένη, ενώ τα παλιά κτίσματα έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακές ψαροταβέρνες.

Σκαμμένο κυριολεκτικά μέσα σε κόκκινα ηφαιστειογενή βράχια εντυπωσιάζει τους χιλιάδες επισκέπτες με την γραφικότητά του και την ομορφιά του τοπίου. Είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα απολαμβάνοντας ένα μαγευτικό δείπνο. Στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Αμμούδι γυρίστηκαν σκηνές από το Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life.

Για να φτάσει κάποιος στο Αμμούδι θα πρέπει να κατέβει τα 214 περίπου σκαλιά που το χωρίζουν από το Κάστρο της Οίας ή με το αυτοκίνητο μέσω του ασφαλτόδρομου. Δίπλα στο Αμμούδι υπάρχει μία μικρή βοτσαλωτή παραλία.