Ενδιαφέροντα Στοιχεία

36°35′N 27°50′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

58,1 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

88 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

2.590

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22460

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

85600

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Χωριό (Άνω Σύμη)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ,ΣΥΜΗ

ΛΙΜΑΝΙ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Σύμη

 Ένας πίνακας ζωγραφικής ξεδιπλώνεται μπροστά σε όσους πρωτοαντικρίσουν τη Σύμη ερχόμενοι με πλοίο ή σκάφος. Η γραφική χώρα με τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια, αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του όρους Βίγλα, διατηρεί αναλλοίωτη τη παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και μας θυμίζει την οικονομική άνθηση που γνώρισε το νησί  κατά το παρελθόν. Μία ποικιλία χρωμάτων που όμοιό του σπάνια συναντά κανείς σε άλλος οικισμούς του Αιγαίου. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους νεοκλασικούς οικισμούς της χώρας και από τους πρώτους που ανακηρύχθηκαν διατηρητέοι. Στο Νημπορειό και το Πέδι, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν δίπλα στη θάλασσα και να γευτούν νόστιμα τοπικά εδέσματα όπως το περίφημο Συμιακό γαριδάκι, σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια. Η Σύμη εξελίσσεται σε έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την κοσμοπολίτικη αύρα με τη πλούσια ιστορία του τόπου, την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει με όμορφες παραλίες όπου μπορεί κανείς να φτάσεις μόνο με σκάφος ή με τα πόδια. Δεκάδες θαλαμηγοί και ιστιοφόρο καταπλέουν στο λιμάνι κάθε μέρα προσδίδοντας μία άλλη αύρα στο μικροσκοπικό αυτό νησί των Δωδεκανήσων. Στη Σύμη βρίσκεται και η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Πανορμίτη, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, όπου καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες έρχονται για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα. Ανακαλύψτε ένα από τα γραφικότερα νησιά του Αιγαίου.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Ετήσια Έκθεση Καιρού

Στις ακτές και στα νησιά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι Μεσογειακό, οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, ενώ τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά

Στα νησιά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα άνεμοι φυσάνε συχνά και βρέχει συνήθως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στα νησιά, οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και γενικά εμφανίζονται μόνο στα βόρεια νησιά, και μόνο κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ψυχρών περιόδων.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη και ηλιόλουστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές. Το καλοκαίρι, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας βόρειος άνεμος, το Μελτέμι, τυπικός των θερμότερων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος), φυσάει συχνά, ακόμα και αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Σύμη - Θερμοκρασία αέρα πρωί και βράδυ °C

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

 • 24 Ιου 2023

  Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη Σταφυλλά

 • 17 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας

 • 20 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Προφήτη Ηλία

 • 27 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα