Ενδιαφέροντα Στοιχεία

39°10′N 23°29′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

48 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

44 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

6.088

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 24270

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

37002

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Σκιάθος (πόλη)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΣΚΙΑΘΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Σκιάθος

Το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων ξέρει πως να συνεπαίρνει τους επισκέπτες με τις φυσικές του ομορφιές και τις πανέμορφες χρυσαφένιες αμμουδιές με τα γαλαζοπράσινα νερά. Δεν είναι τυχαίο που έχει φανατικούς φίλους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης που έρχονται εδώ για να απολαύσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, βόλτες στα γραφικά καλντερίμια της Χώρας και για να χαλαρώσουν στις όμορφες ακρογιαλιές. Το νησί προσφέρει ηρεμία αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή, καλό φαγητό και πλήθος δραστηριοτήτων για αυτούς που οι διακοπές δε περιορίζονται σε μία παραλία παρέα με ένα βιβλίο. Παραλίες όπως οι Κουκουναριές και τα Λαλάρια είναι από τις κορυφαίες της Ελλάδας και κατακλύζονται από επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Πολλές παραλίες προσφέρουν θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ άλλες πιο απομονωμένες επιλέγονται κυρίως από φυσιολάτρες και όσους αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη. Εκτός από όμορφες παραλίες, η Σκιάθος έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Κάστρα, βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια καλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.  Η Σκιάθος είναι από τα λίγα νησιά που συνδυάζουν καταπράσινα δάση με χρυσαφένιες αμμουδιές. Δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους. Η μικρή κοσμοπολίτισσα των Σποράδων ξέρει πως να ξελογιάζει τους επισκέπτες που ανυπομονούν να γυρίσουν κοντά της το συντομότερο δυνατό.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

1

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

10

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Ετήσια Έκθεση Καιρού

Στις ακτές και στα νησιά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι Μεσογειακό, οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, ενώ τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά

Στα νησιά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα άνεμοι φυσάνε συχνά και βρέχει συνήθως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στα νησιά, οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και γενικά εμφανίζονται μόνο στα βόρεια νησιά, και μόνο κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ψυχρών περιόδων.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη και ηλιόλουστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές. Το καλοκαίρι, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας βόρειος άνεμος, το Μελτέμι, τυπικός των θερμότερων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος), φυσάει συχνά, ακόμα και αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Σκιάθος - Θερμοκρασία αέρα πρωί και βράδυ °C

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

 • 23 Ιου 2023

  Πανηγύρι Αγιάννη του Κλήδωνα

 • 26 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής

 • 21 Νοε 2023

  Πανηγύρι στα Εισόδια της Θεοτόκου

 • 21 Νοε 2023

  Πανηγύρι Παναγίας Κουνίστρας