Ενδιαφέροντα Στοιχεία

36°56′0″N 27°8′0″E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

14,8 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

- χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

130

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22430

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

85200

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Ψέριμος (Αυλάκια)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΨΕΡΙΜΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Ψέριμος

Η Ψέριμος είναι ένα μικρό διαμάντι των Δωδεκανήσων που βρίσκεται ανάμεσα στη Κω και τη Κάλυμνο. Αν και είναι ένα από τα μικρότερα σε έκταση νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος, είναι γνωστό από την αρχαιότητα και μαζί με τις γύρω νησίδες μνημονεύεται από τον Όμηρο αλλά και από τον Πλίνιο που την ονομάζει Pserema, όνομα που διατηρήθηκε στους αιώνες και χρησιμοποιείται ως σήμερα. Ωστόσο, είναι γνωστή και ως Κάπαρη λόγω της αφθονίας τους αυτοφυούς φυτού για το οποίο το νησί ήταν φημισμένο από την αρχαιότητα. Το μικροσκοπικό νησί δεν έχει δρόμους και αυτοκίνητα και όλες οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια. Ο μοναδικός οικισμός είναι τα Αυλάκια, εκεί όπου βρίσκεται και το μικρό λιμάνι που κατακλύζεται από σκάφη και κόσμο την ώρα που φθάνουν τα εκδρομικά σκάφη από τα κοντινά νησιά και ηρεμεί ξανά αμέσως μόλις αναχωρήσουν προς άλλους προορισμούς. Τότε είναι που στη χρυσαφένια ακρογιαλιά που απλώνεται μπροστά από τον οικισμό, απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι λίγοι τυχεροί που επέλεξαν τη Ψέριμο για τις διακοπές τους. Άλλες εξίσου όμορφες παραλίες βρίσκονται σε διάφορα σημεία του νησιού και περιμένουν τους πεζοπόρους να τις ανακαλύψουν μέσα από τα παραδοσιακά μονοπάτια που διασχίζουν την ενδοχώρα. Φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά είναι σχεδόν όλα όσα μπορεί κάποιος να κάνει στη Ψέριμο. Αν λοιπόν είστε από αυτούς που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη σε ένα πανέμορφο τόπο, τότε η Ψέριμος είναι σίγουρα ο ιδανικός προορισμός για διακοπές.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

-

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Ετήσια Έκθεση Καιρού

Στις ακτές και στα νησιά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι Μεσογειακό, οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, ενώ τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά

Στα νησιά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα άνεμοι φυσάνε συχνά και βρέχει συνήθως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στα νησιά, οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και γενικά εμφανίζονται μόνο στα βόρεια νησιά, και μόνο κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ψυχρών περιόδων.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη και ηλιόλουστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές. Το καλοκαίρι, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας βόρειος άνεμος, το Μελτέμι, τυπικός των θερμότερων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος), φυσάει συχνά, ακόμα και αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Ψέριμος - Θερμοκρασία αέρα πρωί και βράδυ °C

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 15 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Παναγίας

  • 21 Νοε 2023

    Πανηγύρι Παναγίας