Ενδιαφέροντα Στοιχεία

37°19′N 26°33′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

34,5 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

18 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

3.047

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22470

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

85500

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Χώρα Πάτμου

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΠΑΤΜΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Πάτμος

Η Πάτμος ή νησί της Αποκάλυψης όπως είναι γνωστή. βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και αποτελεί το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων. Αποτελεί δημοφιλή και σταθερό προορισμό για επισκέπτες απ’ όλο το κόσμο όχι μόνο για τη γραφικότητά της αλλά και για τον μυστηριακό της χαρακτήρα. Αυτό είναι το νησί όπου ο Ιωάννης υπό το φως των κεριών στο εσωτερικό ενός σπηλαίου συνέγραψε την Αποκάλυψη και το φερώνυμο αυτού «Ευαγγέλιο», τα ιερά βιβλία των Χριστιανών στην Καινή Διαθήκη. Η Πάτμος είναι ένα νησί-μνημείο, Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με μοναδικά θρησκευτικά μνημεία στο παγκόσμιο χάρτη.

Δεν είναι βέβαια μόνο ο θρησκευτικός χαρακτήρας του νησιού που κάνει το όμορφο νησί να ξεχωρίζει. Είναι η αρχοντική Χώρα που είναι μία από τις ομορφότερες του Αρχιπελάγους, με όμορφα σοκάκια, πλακόστρωτες πλατείες και εντυπωσιακά αρχοντικά, οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και οι εντυπωσιακές παραλίες. Η Πάτμος προσφέρει ηρεμία, γαλήνη αλλά και μία κοσμοπολίτικη αύρα που τη κάνει ξεχωριστή. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό της ανάγλυφο, τα υπέροχα τοπία της και η κουζίνα της. Δεν είναι τυχαίο που το νησί έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

Discover Greece

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 26 Ιουλ 2023

    Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα

  • 15 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Παναγίας Γερανού

  • 24 Σεπ 2023

    Πανηγύρι Αγίας Θέκλας