Λιμάνι Πειραιά

Translate English Version

Λιμάνι Πειραιά

Το λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Εξυπηρετεί 49 νησιωτικούς προορισμούς και διακινεί πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. Το λιμάνι του Πειραιά συνδέει ακτοπλοϊκώς την πρωτεύουσα με τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, τη Κρήτη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού καθώς και τα Κύθηρα. Επίσης με προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδος, όπως τα Μέθανα και το Πόρτο Χέλι. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το λιμάνι έχει 12 πύλες από τις οποίες αναχωρούν τα πλοία.

Μετακινήσεις εντός του λιμένα

Για τις μετακινήσεις εντός του λιμένα, υπάρχει λεωφορείου του ΟΛΠ που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό δωρεάν. Η αφετηρία είναι στη κεντρική είσοδο, όπου έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που ενημερώνουν το κοινό για το χρόνο αναμονής και διέλευσης του λεωφορείου.

Χώρος στάθμευσης

Η στάθμευση εντός του λιμένα απαγορεύεται.  Xώροi στάθμευσης υπάρχουν στη πόλη του Πειραιά και στη Πλατεία Καραισκάκη επί της Ακτής Ποσειδώνος. 

Πρόσβαση στο λιμάνι

Ο Πειραιάς συνδέεται με αστική συγκοινωνία τόσο με το κέντρο της Αθήνας όσο και με το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Με ηλεκτρικό και μετρό: Στο λιμάνι μπορείτε να φτάσετε με τη γραμμή 1 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που ενώνει την Κηφισιά με τον Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας. Η γραμμή 3 του Μετρό συνδέει το λιμάνι με το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και απ’ ευθείας με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Με προαστιακό: Ο προαστιακός σιδηρόδρομος συνδέει το λιμάνι με τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών καθώς και με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι συρμοί προς το αεροδρόμιο αναχωρούν ανά μία ώρα. Με λεωφορείο: Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων που συνδέουν το λιμάνι με πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιάς. Τα βασικά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο της Αθήνας είναι το 040 (Σύνταγμα – Πειραιάς) και το 049 (Ομόνοια – Πειραιάς). Η λεωφορειακή γραμμή Χ96 συνδέει το λιμάνι απ’ ευθείας με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα. Λειτουργεί όλο το 24ωρο και τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 20-30 λεπτά. Η διαδρομή διαρκεί 1 περίπου ώρα. Με ταξί: Στο λιμάνι μπορεί κάποιος να φτάσει και με ταξί. Ενδεικτικά η διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας είναι 10-35 λεπτά αναλόγως την ώρα και τη κίνηση και το ενδεικτικό κόστος γύρω στα €20.