Ενδιαφέροντα Στοιχεία

37°56′N 23°30′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

95 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

105 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

39.283

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 210

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

18900

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Σαλαμίνα (πόλη)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΠΑΛΟΥΚΙΑ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Σαρωνικού Κόλπου είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Είναι επίσης διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη ιστορική ναυμαχία μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών το 480 π.Χ., όπου με τη νίκη τους οι Έλληνες έθεσαν τέλος στα σχέδια των Περσών για επέκτασή τους στην Ευρώπη. Στη Σαλαμίνα ο μεγάλος νεοέλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός έζησε σε ένα μικρό σπίτι από το 1933 έως το 1950, απέναντι από το Μονή της Φανερωμένης και ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης, είχε το στρατηγείο του. Νησί με ιστορία αιώνων, η Σαλαμίνα αποτελεί ιδανικό προορισμό για ημερήσιες εξορμήσεις και σύντομες αποδράσεις. Μπορεί το νησί να μην έχει έντονο νησιωτικό χαρακτήρα, ωστόσο διαθέτει μερικές πολύ όμορφες παραλίες και γραφικές γωνιές που αξίζει να ανακαλύψετε. Διαθέτει επίσης σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια,  βυζαντινά ξωκκλήσια, μεσαιωνικούς πύργους και έναν πανέμορφο φάρο. Η Σαλαμίνα είναι ένα νησί με δική του ταυτότητα που μπορεί να συγκινήσει τον επισκέπτη αν θελήσει να το ανακαλύψει σε βάθος, ή μπορεί να τον αφήσει εντελώς αδιάφορο αν απλά κάνει μία βόλτα. Είτε σας αρέσει η ιστορία, είτε αναζητάτε μία εύκολη και οικονομική εκδρομή κοντά στην Αθήνα, η Σαλαμίνα σας περιμένει να τη γνωρίσετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.     

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 20 Ιουλ 2023

    Πανηγύρι Προφήτη Ηλία

  • 06 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Μεταμόρφωσης Σωτήρος

  • 15 Αυγ 2023

    Πανηγύρι της Παναγίας