Ενδιαφέροντα Στοιχεία

36°11′01″N 27°57′50″E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

1400,684 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

253 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

115.490

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22410

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

85106

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Ρόδος (πόλη)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΡΟΔΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Ρόδος

Το νησί της Ρόδου είναι από τα πλέον κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου και από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν τουριστικά στη χώρα. Η ανάπτυξη αυτή είναι εμφανής στις σύγχρονες υποδομές και δεν είναι τυχαίο που το νησί προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τουρίστες που επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει τη Ρόδο για δεύτερο σπίτι τους. Η γοητεία του νησιού έγκειται στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τις πανέμορφες παραλίες και στην κοσμοπολίτικη αύρα που είναι αισθητή σε κάθε σημείο του νησιού. Η μακραίωνη ιστορία της Ρόδου έχει  αφήσει το πολιτιστικό αποτύπωμά της στο πέρασμα των αιώνων. Σημάδια της πλούσιας ιστορίας βρίσκονται σε κάθε γωνιά του νησιού. Η μεσαιωνική πόλη, η Ακρόπολη, το ενετικό λιμάνι και η Ακρόπολη της Λίνδου είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά μνημεία που κοσμούν τους τουριστικούς οδηγούς του νησιού. Το νησί των Ιπποτών όπως είναι επίσης γνωστό, είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους στην Μεσόγειο. Αν λοιπόν αναζητάτε ένα κοσμοπολίτικο προορισμό που να συνδυάζει όμορφα τοπία, παρθένες παραλίες, πλούσια ιστορία και πολιτισμό δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την όμορφη Ρόδο.

 

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

Discover Greece

Rhodes Marina

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

8

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 07 Σεπ 2023

    Πανηγύρι Παναγίας Τσαμπίκας