Πως να Πάτε

Translate English Version

Αεροπλάνο

Εάν επιλέξετε το αεροπλάνο ως μέσο μεταφοράς, υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου. Η μέση διάρκεια πτήσης είναι περίπου 40 λεπτά. Από τη Ρόδο μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με αεροπλάνο προς Κω, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Ηράκλειο Κρήτης και Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο της Ρόδου εξυπηρετεί πλήθος πτήσεων από πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Λεωφορειακή γραμμή συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης. Η αφετηρία βρίσκεται μεταξύ των δύο Τερματικών Σταθμών.

 

Πλοίο

Από Πειραιά

Το λιμάνι της Ρόδου είναι το μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων και εξυπηρετεί πολλά δρομολόγια. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια όλο το έτος από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Ρόδο. Η σύνδεση εξυπηρετείται συνήθως με συμβατικά πλοία της Blue Star Ferries και το ταξίδι διαρκεί 12 με 15 ώρες ανάλογα με τον καιρό και τις ενδιάμεσες στάσεις. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τον τουριστικό σας πράκτορα ή online. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο της θέσης που θα επιλέξετε και τις εκπτώσεις που ενδεχομένως μπορεί να έχετε. Όλα τα πλοία για Ρόδο έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και διαθέτουν καμπίνες για ένα πιο άνετο και ξεκούραστο ταξίδι. Τα πλοία για Ρόδο αναχωρούν από την Πύλη Ε1. Θα σας συνιστούσαμε να είστε στη πύλη τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου. Η πύλη Ε1 βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του λιμανιού και μπορείτε να φτάσετε εύκολα με το λεωφορείο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που εκτελεί συχνά δρομολόγια εντός του λιμένα συνδέοντας της πύλες. Η αφετηρία του λεωφορείου βρίσκεται εντός του λιμένα, απέναντι από τον Σταθμό Ηλεκτρικού και Μετρό.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Ρόδος συνδέεται ακτοπλοϊκά με πολλά νησιά των Δωδεκανήσων (Αστυπάλαια, Χάλκη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Νίσυρος, Λειψοί, Πάτμος,) των Κυκλάδων (Αμοργός, Ανάφη, Μήλος, Νάξος, Σαντορίνη) αλλά και με την Κρήτη. Τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Κρήτης λειτουργούν εποχιακά. Η διάρκεια ταξιδιού είναι 13 περίπου ώρες. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από και προς τα λιμάνια Μαρμαρίς και Μποντρούμ στην Τουρκία.