Ενδιαφέροντα Στοιχεία

36°14′N 27°34′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

26.98 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

34 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

478

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22460

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

85110

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Νημποριό

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΧΑΛΚΗ

ΛΙΜΑΝΙ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Χάλκη

Η Χάλκη, το μικρό νησάκι του νοτιοανατολικού Αιγαίου έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως Κέντρο Διεθνούς Ειρήνης και Φιλίας Νέων. Κρυμμένη ανάμεσα στα νησιά των Δωδεκανήσων, ξεχωρίζει με τη γαλήνια ατμόσφαιρα που αποπνέει, την αρχιτεκτονική, τις ονειρεμένες παραλίες, τους γραφικούς ανεμόμυλους, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα αμέτρητα εκκλησάκια. Το Νημποριό, η πρωτεύουσα του νησιού μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής φιλοτεχνημένο από τα χέρια σπουδαίου καλλιτέχνη. Πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια με χρωματιστούς τοίχους, κεραμοσκεπές και βοτσαλωτές αυλές συνθέτουν την εικόνα ενός εκ των ομορφότερων οικισμών του Αιγαίου. Ο γραφικός οικισμός είναι αμφιθεατρικά χτισμένος στη πλαγιά ενός λόφου με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου και έχει παραδοσιακό ύφος και αρχοντική αύρα. Στις μαγευτικές παραλίες θα χαλαρώσετε κάτω από το καυτό ήλιο χωρίς τη πολυκοσμία και τη φασαρία που συναντάτε σε παραλίες άλλων νησιών, ενώ οι λάτρεις της περιπέτειας έχουν την ευκαιρία για καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά για να ανακαλύψουν τον υπέροχο βυθό, υποθαλάσσια σπήλαια και ιστορικά ναυάγια. Όμορφες νησίδες προσφέρονται για ημερήσιες εκδρομές και μπάνιο στις φανταστικές παραλίες τους και παραδοσιακά μονοπάτια οδηγούν σε ερημικές ακρογιαλιές. Στα παραθαλάσσια ταβερνάκια θα δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα και πιάτα που θα απογειώσουν τις γεύσεις σας. Η Χάλκη είναι ένα νησί ανόθευτο από τον τουρισμό, άκρως ρομαντικό και ιδανικό για ήσυχες διακοπές και χαλάρωση.

 

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

-

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 15 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Κοίμησης Θεοτόκου

  • 08 Νοε 2023

    Πανηγύρι Σύναξης Αγίων Ασωμάτων