Ενδιαφέροντα Στοιχεία

37°34′N 26°30′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

45247 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

73.6 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

1.459

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22750

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

83400

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Φούρνοι (Χώρα)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΦΟΥΡΝΟΙ

ΛΙΜΑΝΙ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Φούρνοι

Οι Φούρνοι Κορσεών είναι μία συστάδα νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Οι Φούρνοι είναι το μεγαλύτερο νησί της συστάδας αυτής, η ακτογραμμή της οποίας ξεπερνά σε μήκος την ακτογραμμή της Σάμου. Κατά μήκος της, σχηματίζονται μικροί κόλποι και γραφικοί ορμίσκοι που στο παρελθόν αποτέλεσαν λημέρια πειρατών της Μεσογείου. Περπατώντας στην ενδοχώρα έντονες είναι οι μυρωδιές αρωματικών φυτών με κυρίαρχα το θυμάρι, το θρούμπι, τη φασκομηλιά και το ρείκι. Αλλά και η πανίδα των Φούρνων είναι εξίσου σημαντική αφού στη θαλάσσια περιοχή ζουν οι μεσογειακές φώκιες monachus monachus και πολλά είδη δελφινιών και θαλασσίων χελωνών. Επιπλέον στους Φούρνους βρίσκουν καταφύγιο πολλά μεταναστευτικά πουλιά, ενώ είναι τόπος αναπαραγωγής άλλων. Η μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας παρουσιάζει τέτοιο ενδιαφέρον που οι Φούρνοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000. Εκτός όμως το έντονο οικολογικό ενδιαφέρον, η ακτογραμμή του νησιού είναι γεμάτη υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Στα γραφικά καλντερίμια της Χώρας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία του τόπου και να γνωρίσουν το τρόπο ζωής των ντόπιων. Τα μονοπάτια που διατρέχουν το νησί δίνουν στους πεζοπόρους μία εικόνα της όμορφης ενδοχώρας, ενώ από το νησί δε λείπουν τα παραδοσιακά πανηγύρια με τοπικά πιάτα και  χορούς που διαρκούν μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι Φούρνοι είναι ένα νησί που για ανέμελες διακοπές και ένας από τους τελευταίους ανέγγιχτους παραδείσους.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

-

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 17 Ιουλ 2023

    Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας

  • 15 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Παναγίας

  • 28 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Άη Γιαννιού