Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Οι Φούρνοι Κορσέων συνδέονται με το λιμάνι του Πειραιά με δρομολόγια μόνο συμβατικών πλοίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 δρομολόγια την εβδομάδα από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί από 7 έως 15 ώρες ανάλογα με τις ενδιάμεσες προσεγγίσεις λιμένων.  

Από Καβάλα

Για όσους ταξιδεύουν από τη Βόρεια Ελλάδα, οι Φούρνοι Κορσεών συνδέονται με το λιμάνι της Καβάλας με 1 δρομολόγιο την εβδομάδα. Το ταξίδι διαρκει 20 περίπου ώρες και για την άνεσή σας σας προτείνουμε να κλείσετε καμπίνα.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Οι Φούρνοι Κορσέων συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τα νησιά Θύμαινα, Ικαρία, Σάμος, Χίος (5:20 ώρες), Λέσβος, Λειψοί, Λέρος (2 ώρες), Λήμνος, Κάλυμνος (3 ώρες), Κως (5 ώρες), Οινούσσες (6:10 ώρες), Πάτμος (1:30 ώρες), Μύκονος (4:20 ώρες), Σύρος, Ρόδος (6 ώρες) και Τήλος. Από τη Σάμο και την Ικαρία υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια που εκτελούνται τόσο από το πλοίο της γραμμής όσο και από μικρότερα πλοία. Τα πλοιάρια από το νησί της Σάμου αναχωρούν από το Καρλόβασι και το Βαθύ ενώ από την Ικαρία, το πλοίο αναχωρεί από τον λιμένα του Αγίου Κήρυκου. Από την Πάτμο και τους Λειψούς μπορείτε να ταξιδέψετε στους Φούρνους Κορσεών με ιπτάμενο δελφίνι. Για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο τα κοντινότερα νησιά με αεροδρόμιο είναι η Σάμος και η Ικαρία. Για τη Σάμο υπάρχουν εσωτερικές πτήσεις από τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Χίου, της Λέσβου και της Ρόδου όλο το χρόνο ενώ εκτελούνται και πτήσεις τράρτερ από διάφορους Ευρωπαϊκούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο αερολιμένας Ικαρίας συνδέεται με εσωτερικές πτήσεις με τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λήμνου.