Ενδιαφέροντα Στοιχεία

37°27′N 24°54′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

84 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

84 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

21.507

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22810

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

84100

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Ερμούπολη

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΣΥΡΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Σύρος

Η Σύρος είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρωτεύουσα της είναι η Ερμούπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε δύο αντικριστούς λόφους με θέα το Αιγαίο. Στον ένα λόφο δεσπόζει ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρας με τα δαιδαλώδη σοκάκια και το καθολικό ναό του Σαν Τζώρτζη στη κορυφή. Ο διατηρητέος οικισμός διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική του όψη και προσφέρει εκπληκτική θέα προς την Ερμούπολη και το γαλάζιο του Αιγαίου. Η Ερμούπολη γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη τον 19ο αιώνα που αποτυπώνεται στις νεοκλασικές οικίες και τα λαμπρά δημόσια και βιομηχανικά κτήρια. Η πόλη οφείλει το όνομά της στο θεό Ερμή και υπήρξε σημαντικό ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους. Η πλούσια πολιτιστική παράδοση συνεχίζεται ως σήμερα με πλήθος εκδηλώσεων να λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στη πόλη. Περπατήστε στη κοσμική παραλία της Ερμούπολης και δοκιμάστε τα περίφημα Συριανά λουκούμια, χαλβαδόπιτες, λούζα και το εξαιρετικό πικάντικο τυρί Σαν Μιχάλη. Θαυμάστε το Δημαρχείο του 19ου αιώνα στη κεντρική πλατεία και ανάψτε ένα κερί στο ναό του Αγίου Νικολάου με τον εντυπωσιακό τρούλο. Φυσικά μη παραλείψετε να κολυμπήσετε στις πολυτραγουδισμένες παραλίες του νησιού όπως ο Γαλησσάς, ο Φοίνικας και η Ντελαγκράτσια. Η Σύρος προσφέρεται για ήρεμες διακοπές αλλά και για σύντομες αποδράσεις όλες τις εποχές του έτους. Η Αρχόντισσα του Αιγαίου σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

1

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

6

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Φωτογραφικό Άλμπουμ

Syros
Syros
Syros
Syros
Syros
Syros
Syros
Syros
Syros
Syros
Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Ετήσια Έκθεση Καιρού

Στις ακτές και στα νησιά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι Μεσογειακό, οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, ενώ τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά

Στα νησιά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα άνεμοι φυσάνε συχνά και βρέχει συνήθως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στα νησιά, οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και γενικά εμφανίζονται μόνο στα βόρεια νησιά, και μόνο κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ψυχρών περιόδων.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη και ηλιόλουστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές. Το καλοκαίρι, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας βόρειος άνεμος, το Μελτέμι, τυπικός των θερμότερων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος), φυσάει συχνά, ακόμα και αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Σύρος - Θερμοκρασία αέρα πρωί και βράδυ °C

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

 • 24 Ιου 2023

  Πανηγύρι Αναβίωσης του εθίμου του «Κλείδωνα»

 • 30 Ιου 2023

  Πανηγύρι Ιεράς Καρδίας του Ιησού

 • 12 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίου Βενέδικτου

 • 18 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Παναγίας του Όρους Καρμήλου