Πως να Πάτε

Translate English Version

Αεροπλάνο

Στον Αερολιμένα Σύρου μπορείτε να ταξιδέψετε απευθείας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Εναλλακτικά μπορείτε να ταξιδέψετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μυκόνου και να πάρετε το πλοίο για τη Σύρο. Οι πτήσεις από τον Αερολιμένα Αθηνών προς τη Σύρο είναι καθημερινές και ο μέσος όρος πτήσης είναι 35 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Πλοίο

Από το Πειραιά

Το λιμάνι της Σύρου βρίσκεται στην Ερμούπολη και είναι από τα μεγαλύτερα των Κυκλάδων. Η σύνδεση του  με το λιμάνι του Πειραιά είναι καθημερινή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα πλοία αναχωρούν από τις πύλες Ε6 και Ε7 του λιμένος Πειραιώς και ο χρόνος ταξιδιού ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του πλοίου. Συμβατικά πλοία εκτελούν το δρομολόγιο σε 4 περίπου ώρες, ενώ τα ταχύπλοα σε 4. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια αυξάνονται για να καλύψουν την αυξημένη τουριστική κίνηση.

Από Ραφήνα

Από τη Ραφήνα δεν υπάρχει προς το παρόν απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο. Το δρομολόγιο εξυπηρετείται μέσω άλλων νησιών.

Από Λαύριο

Το λιμάνι του Λαυρίου συνδέεται με την Σύρο μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το δρομολόγιο είναι εβδομαδιαίο και το ταξίδι διαρκεί 5 ώρες.

Από Καβάλα

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται 2 φορές την εβδομάδα. Ο μέσος όρος ταξιδιού είναι 22 ώρες.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Λόγω του ότι η Σύρος είναι το διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων, συνδέεται με πολλά νησιά του συμπλέγματος καθώς και με νησιά των Δωδεκανήσων και του Βορείου Αιγαίου. Από τη Σύρο μπορείτε να ταξιδέψετε προς τα νησιά:  

  • Κυκλάδες:  Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Φολέγανδρος, Νάξος, Σίφνος, Σέριφος, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Κίμωλος, Μήλος, Σίκινος, Ίος, Σαντορίνη, Ανάφη, Αμοργός, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Θηρασιά.
  • Δωδεκάνησα: Ρόδος, Αστυπάλαια, Κως, Κάλυμνος, Λέρος και Πάτμος
  • Βόρειο Αιγαίο: Ικαρία, Λέσβος, Λήμνος, Οινούσσες, Σάμος, Φούρνοι και Χίος