Ενδιαφέροντα Στοιχεία

36°40′N 24°25′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

150,6 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

126 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

4.977

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22870

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

84300

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Πλάκα

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Μήλος

Η Μήλος είναι ένα νησί των Κυκλάδων, προικισμένο με απίστευτες φυσικές ομορφιές, εντυπωσιακούς βραχώδης σχηματισμούς και καταπληκτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Διαθέτει πάνω από 75 παραλίες μεταξύ των οποίων μερικές από τις ομορφότερες του Αιγαίου. Είναι το νησί όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου που τώρα εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου. Φωτογραφίες των γραφικών της οικισμών όπως το Κλήμα, τα Μανδράκια και ο μοναδικής ομορφιάς Φυροπόταμος με τα γνωστά σύρματα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και κοσμούν τις σελίδες των μεγαλύτερων τουριστικών οδηγών. Εκπληκτική είναι και η τοπική κουζίνα με τις μοναδικές της γεύσεις.

Τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων με τα υπέροχα χρώματα είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας χιλιάδων χρόνων. Η Μήλος ακόμη και σήμερα είναι ένα ενεργό ηφαιστειογενές νησί που συγκεντρώνει επιστήμονες από όλο τον πλανήτη για να μελετήσουν τα πετρώματά του.

Η Μήλος είναι ένας ρομαντικός προορισμός για ήρεμες διακοπές που μαγεύει τους επισκέπτες με την φυσική του ομορφιά, τον πολιτισμό του και τα πολλά αξιοθέατα.

 

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

Discover Greece

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

1

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

1

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Ετήσια Έκθεση Καιρού

Στις ακτές και στα νησιά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι Μεσογειακό, οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, ενώ τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά

Στα νησιά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα άνεμοι φυσάνε συχνά και βρέχει συνήθως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στα νησιά, οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και γενικά εμφανίζονται μόνο στα βόρεια νησιά, και μόνο κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ψυχρών περιόδων.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη και ηλιόλουστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές. Το καλοκαίρι, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας βόρειος άνεμος, το Μελτέμι, τυπικός των θερμότερων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος), φυσάει συχνά, ακόμα και αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Μήλος - Θερμοκρασία αέρα πρωί και βράδυ °C

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

 • 01 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων

 • 06 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίας Κυριακής

 • 16 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας

 • 19 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Προφήτη Ηλία