Ενδιαφέροντα Στοιχεία

37°45′N 23°26′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

87 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

36 χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

13.056

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22970

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

18010

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Αίγινα (Χώρα)

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΑΙΓΙΝΑ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Αίγινα

Το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε διάφορες φάσεις της ελληνικής ιστορίας. Υπήρξε η προσωρινή πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και έχει εμπνεύσει διαχρονικά σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Στα νεοκλασικά σπίτια της πόλης της Αίγινας αποτυπώνεται η αίγλη που γνώρισε εκείνη τη περίοδο, ενώ ο πολιτιστικό της πλούτος είναι εμφανής στους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μοναστήρια. Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι καλωσορίζει τους επισκέπτες, ο ναός της Αφαίας Αθηνάς τους καλεί να γνωρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του νησιού και η Μονή Αγίου Νεκταρίου ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας. Η εξερεύνηση συνεχίζεται στα γραφικά  χωριά, την Παλαιοχώρα γνωστή και ως νησιωτικός Μυστράς, στις όμορφες παραλίες. τη μαγευτική ενδοχώρα και τις αμέτρητες μικρές νησίδες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμα θαλασσινά στα γραφικά παραθαλάσσια ταβερνάκια και να πάρουν μία γεύση από τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που παράγει το νησί. Στην Αίγινα, το 1896 ξεκίνησε την συστηματική καλλιέργεια φιστικιού που κατέστησε το φιστίκι Αιγίνης προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και το νησί παγκοσμίως γνωστό. Η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα έχει καταστήσει την Αίγινα δημοφιλή προορισμό για σύντομες αποδράσεις αλλά και βάση για εξερεύνηση των υπολοίπων νησιών του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Ανακαλύψτε το μικρό θησαυρό του Αργοσαρωνικού.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Χρήσιμες Πληροφορίες

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

1

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Ετήσια Έκθεση Καιρού

Στις ακτές και στα νησιά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι Μεσογειακό, οι χειμώνες είναι ήπιοι και βροχεροί, ενώ τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ζεστά

Στα νησιά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα άνεμοι φυσάνε συχνά και βρέχει συνήθως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στα νησιά, οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες και γενικά εμφανίζονται μόνο στα βόρεια νησιά, και μόνο κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ψυχρών περιόδων.

Η άνοιξη είναι ευχάριστη και ηλιόλουστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις δεν είναι τόσο συχνές. Το καλοκαίρι, στο Αιγαίο Πέλαγος, ένας βόρειος άνεμος, το Μελτέμι, τυπικός των θερμότερων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος), φυσάει συχνά, ακόμα και αν ο ουρανός είναι καθαρός.

Αίγινα - Θερμοκρασία αέρα πρωί και βράδυ °C

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

 • 24 Ιου 2023

  Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη Ριζικάρη

 • 17 Ιουλ 2023

  Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας

 • 15 Αυγ 2023

  Πανηγύρι Παναγίας Χρυσολεόντισσας

 • 22 Αυγ 2023

  Πανηγύρι Παναγίας Φανερωμένης