Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Πως πάω Αίγινα από Αθήνα - Πειραιά

Η Αίγινα είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού που απέχει μόλις 15 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για σύντομες αποδράσεις από τη φασαρία της πόλης ακόμη και για μονοήμερες εκδρομές για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Το λιμάνι του Πειραιά είναι ο κύριος κόμβος για να φτάσετε στο όμορφο νησί της Αίγινας. Στην Αίγινα μπορείτε να ταξιδέψετε με ιπτάμενα δελφίνια που μεταφέρουν μόνο επιβάτες και με μεγαλύτερα πλοία που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων. Κάθε τύπος πλοίου ταξιδεύει με διαφορετική ταχύτητα και έτσι ο χρόνος ταξιδιού ποικίλει ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε. Η διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά στην Αίγινα κυμαίνεται από 40 λεπτά έως 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα ιπτάμενα δελφίνια είναι γρηγορότερα και το ταξίδι με αυτόν τον τύπο σκάφους διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου εκτελούνται περίπου 15 ημερήσια δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Αίγινα. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη. Τόσο τα ιπτάμενα δελφίνια όσο και τα οχηματαγωγά πλοία αναχωρούν από την πύλη Ε9. Από την ίδια πύλη αναχωρούν τα περισσότερα πλοία για τα νησιά του Αργωσαρωνικού. Το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί από τον Πειραιά γύρω στις 07:20 π.μ. με ώρα άφιξης στο λιμάνι της Αίγινα στις 08:00 π.μ. Το τελευταίο δρομολόγιο αναχωρεί μεταξύ 20:30 μ.μ. και 21:30, ανάλογα με την εποχή και την τουριστική κίνηση.

Η αγορά εισιτηρίων για την Αίγινα είναι απλή. Εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το λιμάνι αναχώρησης ή ηλεκτρονικά. Η online κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Πειραιά προς Αίγινα είναι εύκολη και απαιτεί ελάχιστα βήματα. Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με ιπτάμενο δελφίνι, θα πρέπει να επιλέξετε τον χρόνο αναχώρησης και τη θέση που επιθυμείτε να κρατήσετε. Από την άλλη, εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με οχηματαγωγό πλοίο, υπάρχει μόνο μία επιλογή, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία κράτησης πολύ πιο απλή. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να κλείσετε θέση για το όχημά σας εάν έχετε, κάτι που αναπόφευκτα θα αυξήσει την τιμή. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εταιρείες παρέχουν εκπτώσεις σε παιδιά, φοιτητές, άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους των νησιών. Καλό είναι  να βρίσκεστε στο λιμάνι τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την αναχώρηση, καθώς τα σκάφη αναχωρούν στην ώρα τους. Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε με ιπτάμενο δελφίνι, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας νερό, καθώς δεν μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα στο πλοίο. Ωστόσο, τα οχηματαγωγά πλοία διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένο αναψυκτήριο όπου μπορείτε να αγοράσετε νερό και κάτι να φάτε.

Εκτός από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε από τον Πειραιά προς τη Σουβάλα. Η Σουβάλα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και ένα από τα κύρια τουριστικά θέρετρα. Το δρομολόγιο εκτελείται από τη Saronic Ferries, όλο το χρόνο. Το ταξίδι διαρκεί μόνο 1 ώρα και 5 λεπτά και προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές. Επιπλέον, μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο από τον Πειραιά προς την Αγία Μαρίνα. Η Αγία Μαρίνα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην ανατολική πλευρά της Αίγινας που συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με τακτικά δρομολόγια.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Αίγινα συνδέεται με απευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τα γειτονικά νησιά Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες. Η Αίγινα δεν έχει αεροδρόμιο, οπότε αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο νησί, με λεωφορείο ή μετρό να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια να πάρετε το πλοίο από εκεί.