Ενδιαφέροντα Στοιχεία

38°40′N 20°47′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

22,35 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

1.041

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 26450

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

31083

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Κατωμέρι

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΜΕΓΑΝΗΣΙ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι ένα γραφικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, 4 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Λευκάδας.Είναι το μεγαλύτερο νησί από ένα σύμπλεγμα νησιών γνωστά ως Τηλεβοϊδες νήσοι. Το καταπράσινο νησάκι του Ιονίου έχει τρία γραφικά χωριά: το Βαθύ, το Κατωμέρι και το Σπαρτοχώρι, το καθένα με την δική του ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Το Βαθύ είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι και αγκυροβόλι όσων ταξιδεύουν με σκάφος στο Ιόνιο. Το Κατωμέρι, η πρωτεύουσα του νησιού είναι χτισμένη πάνω σε λόφο και προσφέρει εκπληκτική θέα στο κόλπο του Αθερινού και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Τέλος, το Σπαρτοχώρι είναι εξίσου γραφικό με όμορφη θέα στο μικρό του λιμανάκι και το Ιόνιο Πέλαγος. Τα γραφικά τους καλντερίμια είναι ιδανικά για όμορφες βόλτες πριν καταλήξετε σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο για εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών. Οι παραλίες στο Μεγανήσι είναι λιγοστές, ωστόσο τα νερά είναι κρυστάλλινα με έντονο το γαλαζοπράσινο χρώμα. Δεκάδες όρμοι και γαλάζιες σπηλιές στολίζουν την ακτογραμμή του νησιού περιμένοντας καρτερικά τους επισκέπτες να τα εξερευνήσουν. Όλο το αρχιπέλαγος του Μεγανησίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 και προστατεύεται βάση του προγράμματος. Αν και για πολλά χρόνια, το μικροσκοπικό αυτό νησί είναι γνωστό και αγαπημένος προορισμός όσων πλέουν με σκάφος στο Ιόνιο, παραμένει ακόμη ένας άγνωστος τουριστικός προορισμός για τη πλειοψηφία των ταξιδιωτών. Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσετε το μικρό διαμάντι του Ιονίου.

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Odyseas Marina

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 15 Αυγ 2023

    Πανηγύρι Παναγίας

  • 15 Σεπ 2023

    Πανηγύρι Αγίου Βησσαρίωνα

  • 21 Μαι 2024

    Πανηγύρι Αγίου Κωνσταντίνου