Ενδιαφέροντα Στοιχεία

38.367°N 22.073°E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

2.5 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

64

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22660

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

33058

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Τριζόνια

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΛΙΜΑΝΙ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Τριζόνια

Το μικρό νησάκι του Κορινθιακού Κόλπου εκπλήσσει ευχάριστα όσους το επισκέπτονται για πρώτη φορά. Μπορεί να το γνωρίζουν λίγοι αλλά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγαλύτερα και πιο γνωστά νησιά. Τα Τριζόνια είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού κόλπου και γεωγραφικά ανήκει στο νομό Φωκίδας. Στο κέντρο του νησιού δεσπόζει το γραφικό και άριστα προφυλαγμένο φυσικό λιμάνι με τη μικρή μαρίνα όπου συχνά αγκυροβολούν σκάφη αναψυχής που πλέουν μεταξύ Ιονίου και Αιγαίου. Για όσους αγαπούν το περπάτημα είναι ιδανικός προορισμός γιατί με έκταση μόλις δυόμιση χιλιομέτρων, που στην πλειοψηφία τους είναι καλυμμένα από ελιές, αμπέλια, κυπαρίσσια και άλλα δέντρα, δε παρουσιάζει μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Επιπλέον στο νησί τα τροχοφόρα απαγορεύονται, κάνοντας τις βόλτες ακόμη πιο ευχάριστες. Τα Τριζόνια διαθέτουν τρεις φανταστικές παραλίες με καθαρά νερά και χωρίς τη πολυκοσμία άλλων παραλιών. Το μπάνιο μπορεί να συνοδευτεί με νόστιμα μαγειρευτά φαγητά στα παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού που βρίσκονται πάνω στο κύμα. Παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει καταλύματα και είναι ιδανικός προορισμός για σύντομες αποδράσεις. Ο μικροσκοπικός αυτός επίγειος παράδεισος προσφέρει χαλάρωση  και ηρεμία σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Τα Τριζόνια απέχουν λιγότερο από 500 μέτρα από τις ακτές της Φωκίδας και είναι εύκολα προσβάσιμα με βάρκα που εκτελεί συχνά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα Τριζόνια είναι το μεγαλύτερο και μόνο κατοικημένο νησί Κορινθακού Κόλπου. Διοικητικά υπάγεται στον νομό Φωκίδας. Στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων.

Για την προέλευση του ονόματος, υπάρχουν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με τη πρώτη οφείλει το όνομά του στο ομώνυμο έντομο, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη, η ονομασία αποτελεί παραφθορά του «τριονήσια», όνομα που περιέγραφε το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τη νήσο Τριζόνια και τις νησίδες Άγιος Ιωάννης και Πρασούδι.  

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

-

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

-

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Μετακινήσεις

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ | Πεζοπορία

Στα Τριζόνια δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και μηχανών. Χωματόδρομοι και μονοπάτια διασχίζουν το καταπράσινο και λοφώδες νησί και οδηγούν σε μερικές απομακρυσμένες παραλίες. Η πεζοπορία μέσα από καλλιέργειες και ελαιώνες είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξερευνήσετε τις ομορφιές του νησιού.

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.