Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Στη Σαλαμίνα υπάρχουν δύο κύρια λιμάνια, τα Σελήνια και τα Παλούκια και ένα πορθμείο στη περιοχή της Μονής Φανερωμένης, απέναντι από τα Μέγαρα.

Πως πάω Σαλαμίνα από Πειραιά

Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην Σαλαμίνα από το λιμάνι του Πειραιά με μικρά ταχύπλοα και επιβατικά καραβάκια κάθε 30 λεπτά. Τα καραβάκια με προορισμό τα Παλούκια, τα Σελήνια και τα Περιστέρια μεταφέρουν μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα. Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με το όχημά τους θα πρέπει να επιλέξουν το λιμάνι του Περάματος ή το πορθμείο στα Μέγαρα. Συνήθως το πρώτο δρομολόγιο από Πειραιά προς Παλούκια είναι στις 07:50 και το τελευταίο στις 19:00 αλλά οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν οπότε πριν ταξιδέψετε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το λιμεναρχείο Σαλαμίνας στο τηλέφωνο 210-4677277. Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου είναι €3,00 και του φοιτητικού €1,50. 

Πως πάω Σαλαμίνα από Πέραμα (Πειραιά)

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Σαλαμίνα (Πσλούκια) από το λιμάνι του Περάματος με πλοίο. Τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά (κάθε 15 λεπτά) κατά τη διάρκεια της ημέρας και ελαττώνονται τις νυχτερινές ώρες όταν και η κίνηση είναι μειωμένη. Το ταξίδι είναι σύντομο και διαρκεί 15 περίπου λεπτά. Στο Πέραμα μπορείτε να φτάσετε οδικώς ή με λεωφορείο από το λιμάνι του Πειραιά. 

Πως πάω Σαλαμίνα από Μέγαρα

Μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην Σαλαμίνα από τη Νέα Πέραμο Μεγάρων με πλοίο. Εκτελούνται συχνά δρομολόγια κατά της διάρκεια όλου του 24ου και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 10 περίπου λεπτά.