Παραλία Συκιά

Translate English Version

Παραλία Συκιά

Η Μήλος είναι γνωστή για τις πολλές και εντυπωσιακές παραλίες της. Μεταξύ αυτών υπάρχει όμως μία που ξεχωρίζει αφού βρίσκεται στο βάθος ενός σπηλαίου χωρίς οροφή. Πρόκειται για τη παραλία Συκιά στη δυτική πλευρά της Μήλου, ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού και ένα από τα μέρη που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο όμορφο νησί της Μήλου.

Αυτό που κάνει τη παραλία να ξεχωρίζει είναι ότι βρίσκεται μέσα σε ένα σπήλαιο με πρόσβαση μόνο μέσω θαλάσσης. Η οροφή του σπηλαίου με το πέρασμα του χρόνου κατέρρευσε δημιουργώντας ένα φεγγίτη που αφήνει τις ηλιαχτίδες να φωτίζουν το εσωτερικό του, δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό τοπίο. Πιθανολογείται ότι η πτώση της οροφής ήταν αποτέλεσμα κάποιου σεισμού, ενώ το όνομα Συκιά το οφείλει κατά πάσα πιθανότητα σε μία συκιά που υπάρχει κοντά στο άνοιγμα της οροφής.

Στο εσωτερικό του το σπήλαιο κρύβει μία πολύ μικρή παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι με δικό σας σκάφος ή συμμετέχοντας σε μία από τις πολλές εκδρομές που διοργανώνονται καθημερινά με προορισμό το Κλέφτικο και έχουν στο πρόγραμμά τους και τη Συκιά. Λόγω του μικρού ανοίγματος της σπηλιάς, η πρόσβαση στο εσωτερικό μπορεί να γίνει μόνο με φουσκωτά ή μικρά καΐκια, έτσι τα εκδρομικά σκάφη έχουν συνήθως μαζί τους φουσκωτά για να μεταφέρουν τους τουρίστες στο εσωτερικό. Το κολύμπι στα δροσερά νερά της Συκιάς αποτελεί σίγουρα μία μοναδική εμπειρία που δε θα πρέπει να χάσετε.

Λιμεναρχείο Μήλου: (22870) 23360

Social Campaign