Παραλία Βλυχάδα

Translate English Version

Παραλία Βλυχάδα

Η παραλία Βλυχάδα βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σαντορίνης, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Είναι από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, καθώς τα λευκά βράχια που την περιστοιχίζουν και φθάνουν ως τη θάλασσα, θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Οι σχηματισμοί στα ηφαιστειακά βράχια είναι αποτέλεσμα πολύχρονης επίδρασης της θάλασσας και του αέρα. Στο ανατολικό άκρο της παραλίας βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός με το όμορφο λιμανάκι του, στο οποίο δένουν ψαρόβαρκες και τουριστικά σκάφη. Εκεί μπορείτε να βρείτε ψαροταβέρνες που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και νόστιμους μεζέδες.

Η ακτή καλύπτεται από σκούρα άμμο και μικρά ηφαιστειακά μαύρα βότσαλα. Τα πεντακάθαρα νερά σε συνδυασμό με το πανέμορφο τοπίο κάνουν τη παραλία ελκυστική στους επισκέπτες. Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και αναψυκτήρια αλλά υπάρχει και αρκετός διαθέσιμος χώρος για όσους έχουν το δικό τους εξοπλισμό, ειδικά προς το δυτικό τμήμα της παραλίας που είναι πιο ήσυχο και απομονωμένο. Τα πιο απομακρυσμένα σημεία της παραλίας επιλέγονται συνήθως από γυμνιστές.

Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω του οδικού δικτύου του νησιού αλλά η παραλία δεν εξυπηρετείται από τη τοπική συγκοινωνία. Σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται το μουσείο της γνωστής Σαντορινιάς ντομάτας.

 

Λιμεναρχείο Θήρας: (22860) 22239

Social Campaign