Παραλία Μεγάλος Ρούκουνας

Translate English Version

Παραλία Μεγάλος Ρούκουνας

Η παραλία Μεγάλος Ρούκουνας αποτελεί ίσως την δημοφιλέστερη παραλία στην Ανάφη. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 4 περίπου χιλιομέτρων από την Χώρα του νησιού με φόντο στα ανατολικά το γιγάντιο μονόλιθο του Κάλαμου. Αποτελούσε για χρόνια αγαπημένο προορισμό φυσιολατρών, ελεύθερων κατασκηνωτών και γυμνιστών, λόγω της ηρεμίας και της απομόνωσης που προσέφερε. Η δεξιά πλευρά της παραλίας χρησιμοποιείται ακόμη αποκλειστικά από γυμνιστές.

Ο Ρούκουνας είναι μια μεγάλη παραλία με πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά και μήκος που φτάνει σχεδόν τα 500 μέτρα. Έχει άμμο τόσο στην ακτή όσο και στον βυθό. Η παραλία δεν διαθέτει οργάνωση επομένως δεν θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση ωστόσο υπάρχουν ντους και τουαλέτες καθώς και αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Καλό θα ήταν επομένως να επισκεφθείτε την παραλία με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στην περιοχή λειτουργεί και μία ταβέρνα όπου μπορείτε να προμηθευτείτε νερό, καφέ ή να γευματίσετε. Αξίζει να ανεβείτε στο χαμηλό λόφο στο αριστερό άκρο της παραλίας για να δείτε τον Ρούκουνα με τα κρυστάλλινα νερά του από ψηλά. Η θέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Η παραλία είναι εύκολα  προσβάσιμη μέσω του περιφερειακού οδικού δικτύου που ενώνει την Χώρα με το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Social Campaign