Παραλία Πεθαμένη

Translate English Version

Παραλία Πεθαμένη

Ανάμεσα από τις παραλίες Περιβολιού και Χονδρογιώργη βρίσκεται η παραλία της Πεθαμένης. Περίεργο όνομα (και λιγάκι μακάβριο), το οποίο λένε ότι η παραλία το πήρε από μια γυναίκα που βρέθηκε δυστυχώς νεκρή εκεί πριν περίπου σαράντα χρόνια. Αφού αφήσετε το αυτοκίνητο σας στον κεντρικό δρόμο, θα πρέπει να περπατήσετε για λίγη ώρα, φορώντας κατάλληλα παπούτσια (ο δρόμος δεν ενδείκνυται για σαγιονάρες) για να προσεγγίσετε την παραλία μέσα απο ένα στενό και καταπράσινο μονοπατάκι.

Δυο μικροί κολπίσκοι, άμμος και πεντακάθαρα νερά θα ανταμείψουν τον κόπο σας. Οσοι δεν αγαπάτε την ταλαιπωρία μην κάνετε το κόπο να πάτε στη παραλία επιλέξτε καλύτερα την παραλία της Περιβολιούς. Η Πεθαμένης όσο άσχημο όνομα έχει τόση ομορφιά έχει. Για όσους βέβαια αγαπούν τα μονοπάτια και τις απομονωμένες παραλίες, φτάνετε λίγο πρίν την Περιβολιού και βλέπεται μια ταμπέλα που λέει προς Περιβολιού αλλα και προς Χονδρογιώργη, εσείς στρίβεται προς Χονδρογιώργη και λίγο πριν φτάσετε στην παραλία του Χονδρογιώργη βλέπεται προς τα αριστερά ένα χωμάτινο δρόμο. Παρκάρετε εκεί και περπατάτε πολύ σύντομο μονοπάτι (στο τέλος όμως θέλει λίγη προσοχή γιατι θα περπατάτε πάνω στα βράχια) και καταλήγεται σε μια παραλία όνειρο, αυτη η παραλία όπως και όλες οι βόρειες Περιβολιού, Γλυστέρι, Αη Γιάννης, κτλ θα πρέπει να αποφεύγεται οταν έχουμε βοριάδες.

Όποια παραλία της Σκοπέλου κι αν διαλέξετε για να κολυμπήσετε πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε πεντακάθαρα νερά με μοναδικό γαλαζοπράσινο χρώμα και ως φόντο αμέτρητα πεύκα που ξεκουράζουν το μάτι και το μυαλό.

Λιμεναρχείο Σκοπέλου: (24240) 22180

Social Campaign