Παραλία Μυρτιώτισσα

Translate English Version

Παραλία Μυρτιώτισσα

Η παραλία Μυρτιώτισσα βρίσκεται δίπλα στην κοσμοπολίτικη παραλία της Γλυφάδας, στη νοτιοδυτική ακτή της Κέρκυρας. Οφείλει το όνομά της στο ομώνυμο μοναστήρι, της Παναγίας της Μυρτιώτισσας που βρίσκεται σε έναν καταπράσινο βράχο, ακριβώς από πάνω της.

Πρόκειται για μία ερημική παραλία, άγριας φυσικής ομορφιάς που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε φυσιολάτρες κάθε ηλικίας. Λόγω της απομόνωσης που προσφέρει θεωρείται κατάλληλη για γυμνισμό και ελεύθερη κατασκήνωση. Αν και πέρασαν πολλά χρόνια από την δεκαετία του ’70 που ξεκίνησε να φιλοξενεί γυμνιστές, παραμένει ως σήμερα η επίσημη παραλία γυμνιστών της Κέρκυρας. Περιτριγυρίζεται από άγρια βράχια καλυμμένα με βλάστηση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια άμμο και τα σμαραγδένια νερά συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Μέσα στη θάλασσα υπάρχουν σκόρπια βράχια, ιδανικά για κολύμβηση με μάσκα

Η παραλία παραμένει ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό και δεν είναι οργανωμένη. Ωστόσο, ενδέχεται να βρείτε μία καντίνα και κάποιον να ενοικιάζει ξαπλώστρες. Αν και υπάρχει ένας απότομος κατηφορικός χωματόδρομος, η πιο εύκολη πρόσβαση είναι μέσω θαλάσσης ή με τα πόδια. Η παραλία δεν προσφέρεται για μη γυμνιστές!

 

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας: (26613) 65200

Social Campaign