Παραλία Μυλοπότας

Translate English Version

Παραλία Μυλοπότας

Η παραλία του Μυλοπότα βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, 3 μόλις χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού. Είναι η πιο οργανωμένη και δημοφιλής παραλία της Ίου συγκεντρώνοντας πολλούς επισκέπτες, κυρίως νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Η παραλία που από ψηλά μοιάζει με πέταλο, έχει μήκος 1 χιλιόμετρο και πλάτος που φθάνει τα 70 μέτρα σε κάποια σημεία. Στις δύο άκρες της έχει βράχια που αποτελούν και τα όριά της. Θεωρείται από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων και μαζί με το Μαγγανάρι είναι οι ομορφότερες παραλίες της Ίου.

Στην παραλία υπάρχουν όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές για να απολαύσετε μία υπέροχη μέρα στην ακτή. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, ξενοδοχεία, camping και δωμάτια προς ενοικίαση.

Στον Μυλοπότα μπορείτε να φτάσετε οδικώς σε ελάχιστα λεπτά από την Χώρα της Ίου ή με τα πόδια μέσω του μονοπατιού που ξεκινάει από το κέντρο της Χώρας. Οι φίλοι της πεζοπορίας δεν θα χρειαστούν περισσότερο από 15’ λεπτά για να κατηφορίσουν μέχρι την ακτή. Εναλλακτικά, τα λεωφορεία του νησιού εκτελούν τακτά δρομολόγια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Λιμεναρχείο Ίου: (22860) 91264

Social Campaign