Παραλία Σίμος

Translate English Version

Παραλία Σίμος

Η παραλία βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό στην περιοχή της Λεύκης. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν τακτά δρομολόγια με καίκια που ξεκινούν από το παλιό λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Σύμφωνα με την παράδοση, η παραλία πήρε το όνομα της είτε από έναν Καλύμνιο δύτη-σφουγγαρά ο οποίος πνίγηκε στην περιοχή κοντά στο Φράγκο, ή από κάποιον ερημίτη που ονομαζόταν Σίμος.  

Η παραλία του Σίμου αποτελείται από δύο όρμους, οι οποίοι χωρίζονται από ένα μεγάλο, αμμουδερό ακρωτήρι, ο όρμος του Σαρακίνικου και ο όρμος του Φράγκου. Παλιά υπήρξε προορισμός επισκεπτών για ελεύθερο κάμπινγκ ενώ σήμερα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η ψιλή χρυσή άμμος, τα ρηχά, γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, οι αμμόλοφοι που φτάνουν ακόμα και τα 10 μ. ύψος και το κεδρόδασος που απλώνεται σε μεγάλη έκταση ενώνοντας τις δύο παραλίες. Η ροζ άμμος που υπάρχει στη παραλία προέρχεται από τα κόκκινα κοράλλια που υπάρχουν στο βυθό, τα αμέτρητα πολύχρωμα κοχύλια και τον πλούσιο υποθαλάσσιο χώρο. Ανάμεσα στους δύο όρμους βρίσκεται το Ακρωτήρι Έλενα. Στα νότια διακρίνονται τα Κύθηρα κι ανάμεσα βρίσκεται το Στενό της Ελαφονήσου ή “Μπογάζι του Τσιρίγου”.  

Η παραλία έχει βραβευτεί πολλές φορές ενώ περιλαμβάνεται στις 3 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Traveller’s Choice Awards.

Campaign