Σταυρός

Translate English Version

Σταυρός

Ο παραλία του Σταυρού βρίσκεται στην περιοχή Ακρωτήρι, περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Χανίων. Είναι η μία από τις δύο παραλίες του ομώνυμου χωριού. Η άλλη παραλία βρίσκεται 200 μέτρα βορειοδυτικά της πρώτης. Χωρίζονται μεταξύ τους από μια χερσόνησο, όπου υπάρχουν απομεινάρια ενός ενετικού λατομείου ασβεστόλιθου. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία λιμνοθάλασσα με χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα, γαλαζόπρασινα νερά. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους και την ανοικτή θάλασσα καθιστώντας τη ιδανική επιλογή για τις ημέρες που φυσούν άνεμοι στην περιοχή των Χανίων. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές σε εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το μεγάλο απότομο βουνό με σχήμα καμήλας που υψώνεται απέναντι από το λιμανάκι του χωριού. Εκεί γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Ζορμπάς ο Έλληνας», όπου ο Άντονι Κουΐν χόρεψε το περίφημο συρτάκι το 1964. Σήμερα ο Σταυρός θυμίζει ελάχιστα την τότε ερημική παραλία αφού η περιοχή έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με αξιόλογες τουριστικές υποδομές.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη ενώ συνδέεται με την πόλη των Χανίων και με τα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

 

 

Keep beaches clean