Ενυδρείο Κρήτης Θαλασσόκοσμος

Translate English Version

Ενυδρείο Κρήτης Θαλασσόκοσμος

To Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2005, στη περιοχή των Γουρνών στην Κρήτη, 15 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Δημιούργημα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και έτσι υποστηρίζεται από τη γνώση την εξειδίκευση και την καινοτομία που οι Έλληνες Επιστήμονες του Υδάτινου περιβάλλοντος έχουν αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια. Η κατασκευή του συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι ένα ενυδρείο που αναπαριστώντας τη θαλάσσια μεσογειακή ζωή με σύγχρονους τρόπους και μέσα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα που θα γοητεύει πάντα μικρούς και μεγάλους και θα πληροφορεί, θα επιμορφώνει και θα ευαισθητοποιεί το κοινό σχετικά με την ποικιλότητα των μεσογειακών ειδών και βιοτόπων. Ο πλούσιος θαλάσσιος βυθός όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου ολόκληρου βρίσκεται εδώ. Το Cretaquarium περιλαμβάνει περίπου 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών από 125 έως 900.000 λίτρα και µε συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρα θαλασσινού νερού. Είναι ενυδρεία που φιλοξενούν περίπου 2.500 θαλάσσιους, Μεσογειακούς κυρίως, οργανισμούς. Η εικόνα είναι πραγματικά φαντασμαγορική. 

Το Cretaquarium διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα ατομικής ακουστικής ξενάγησης σε 9 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Τσέχικα). Μικρές συσκευές χειρός που λειτουργούν απλά όπως το τηλέφωνο, δίνουν σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του κατά την επίσκεψή του. Είναι ένας χώρος που σε βοηθάει να ηρεμήσεις (θαλάσσιος κόσμος σε συνδυασμό με χαλαρή μουσική) αλλά και να μάθεις!  Το Cretaquarium επίσης πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Cretaquarium είναι ανοικτό κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου καθώς και κατά τις αργίες με χειμερινό και θερινό ωράριο. Στο χώρο του ενυδρείου λειτουργεί σνακ μπαρ-καφετέρια και εστιατόριο που μπορείτε να διοργανώσετε και διάφορες εκδηλώσεις καθώς επίσης και το κατάστημα Aqua Shop, που διαθέτει αναμνηστικά, επιμορφωτικά και έξυπνα δώρα, εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας. Για την είσοδο σας θα χρειαστεί να πληρώσετε εισιτήριο (μειωμένο για κάποιες συγκεκριμένες ομάδες). Οι εγκαταστάσεις του είναι σύγχρονες και επιτρέπουνε τη πρόσβαση ΑΜΕΑ.