Κέντρο Διάσωσης Ενυδρείων και Ερπετών Aquaworld

Translate English Version

Κέντρο Διάσωσης Ενυδρείων και Ερπετών Aquaworld

Το ενυδρείο Aquaworld & Κέντρο Ερπετών βρίσκεται στη δυτική άκρη του Λιμένα Χερσονήσου, σε απόσταση 30χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου. Λειτουργεί από το 1995, ιδρύθηκε από τον Σκωτσέζο John McLaren και ήταν το πρώτο ενυδρείο της Κρήτης. Είναι το δεύτερο ενυδρείο στο νησί αλλά το μοναδικό κέντρο διάσωσης ερπετών.

Στη πλειονότητά τους τα είδη των ψαριών και των ερπετών που φιλοξενούνται στο ενυδρείο δεν είναι αγορασμένα ζώα αλλά ζώα που σώθηκαν από αιχμαλωσία ή ήταν εγκαταλελειμμένα κατοικίδια που βρήκαν ένα σπίτι σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον. Μπορείτε να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες ζώων στο Aquaworld. Το βασικό χαρακτηριστικό του πάρκου είναι η πρακτική αλληλεπίδραση των επισκεπτών με πολλά από τα ζώα. Τα ψάρια στα ενυδρεία είναι ψάρια που συναντώνται στη θάλασσα της Κρήτης και τα ζώα -φίδια, σαύρες και χελώνες είναι επίσης ζώα που συναντά κανείς στην κρητική ύπαιθρο.

Στο παρελθόν το Aquaworld είχε φιλοξενήσει μία τραυματισμένη καρέτα-καρέτα, η οποία στάλθηκε στην ειδική υπηρεσία για την περίθαλψή της και μετά επέστρεψε στη θάλασσα. Το ενυδρείο δεν χρηματοδοτείτε από κανένα δημόσιο φορέα και μια καλή ευκαιρία οικονομικής ενίσχυσης του κέντρου για όσους ενδιαφέρονται, είναι η αγορά της μπλούζας για μικρούς και μεγάλους με το λογότυπο του σε συμβολική τιμή.

Για να φτάσετε στο Aquaworld & Κέντρο Ερπετών εκτός από αυτοκίνητο μπορείτε και με λεωφορείο, στη στάση 20 που απέχει μόλις 100 μέτρα από το ενυδρείο. Το ενυδρείο διαθέτει χώρο στάθμευσης. Το Aquaworld είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Κυριακής, από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο 10:00-17:15. Η είσοδος προϋποθέτει αγορά εισιτηρίου.