Ενδιαφέροντα Στοιχεία

37.36664, 26.72496

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

0,355 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

5

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 22470

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

85500

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Μαράθι

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Μαράθι

Το Μαράθι (ή Μάραθος) είναι μία μικρή νησίδα των Δωδεκανήσων και ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από των οικισμό των Αρκιών, ανατολικά της Πάτμου και αν και είναι εξαιρετικά μικρή, με έκταση μόλις 355 στρέμματα και με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα, είναι κατοικημένη και διαθέτει έναν μικρό οικισμό με μια παραλία. Σε αυτή τη νησίδα ήρθε το 1977 η οικογένεια Αιμιλιανού. Στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου, νερού αλλά ούτε ηλεκτρισμός. Η οικογένεια δημιούργησε μια μικρή καταπράσινη όαση που φιλοξενεί για διαμονή και φαγητό αρκετούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν υπάρχουν δρόμοι, καταστήματα, αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να ταράξει τη γαλήνη της φύσης. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν στο Μαράθι, δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τον χειμώνα οι μόνοι κάτοικοι που παραμένουν στη νησίδα είναι τα τρία αδέρφια, ιδιοκτήτες των καταστημάτων του νησιού. Τα τελευταία χρόνια το Μαράθι έχει γίνει πολύ δημοφιλές ειδικά στους ανθρώπους που διαθέτουν δικό τους σκάφος και μπορούν να το προσεγγίσουν πιο εύκολα. Για όσους δεν διαθέτουν σκάφος, τους θερινούς μήνες διοργανώνονται καθημερινές ημερήσιες εκδρομές από τα μεγαλύτερα νησιά ενώ εκτελούνται και συχνά δρομολόγια από την Πάτμο, τους Λειψούς και τη Σάμο. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βρείτε πληροφορίες για ιστορικούς οικισμούς, αξιοθέατα να επισκεφθείτε, ιδανικές παραλίες για εσάς και μονοπάτια για πεζοπορία.

Οικισμοί

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τοπική Κουζίνα & Προϊόντα

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και τοπικά προϊόντα. Γνωρίστε τον τόπο μέσα από την τοπική κουζίνα και δείτε προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρείτε τοπικές συνταγές μαγειρικής και ανακαλύψτε τη τοπική κουζίνα.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δείτε όλα τα τοπικά προϊόντα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα αγοράσετε.

Πως να Πάτε

Πως να Πάτε

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.