info@allovergreece.com

9:00πμ-17:00μμ

17/07/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Αγίας ΜαρίναςΣτις 17 Ιουλίου είναι η γιορτή της Αγίας Μαρίνας, λόγω της ομώνυμης εκκλησίας που υπάρχει και είναι η πιο παλιά του χωριού, η γιορτή έχει μετατραπεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε μεγάλο πανηγύρι που τα τελευταία χρόνια διαρκεί δύο μέρες. Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας χτίστηκε στις όχθες του ποταμού που περνούσε ακριβώς εκεί που τώρα είναι ο δρόμος που ανεβαίνει στο παλιό χωριό, στο ποτάμι αυτό ανέβαιναν οι βάρκες μέχρι τους νερόμυλους που ήταν κοντά στο σημερινό υδραγωγείο για να μεταφέρουν το αλεύρι. Η Εκκλησία εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο μόνο που το ποτάμι έχει εκτραπεί και ακολουθεί άλλο δρόμο προς τη θάλασσα και η παλιά κοίτη έχει γίνει ο κεντρικός δρόμος του παλιού χωριού. Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας είναι διήμερο (16 & 17 Ιουλιου) με σκέψεις στο άμεσο μέλλον να κρατάει παραπάνω. Οι πλανόδιοι μικροπωλητές καταλαμβάνουν τις επίκαιρες θέσεις τους μέρες πριν, το ίδιο και οι ψήστες αρνιών και οι υπόλοιποι. οι χοροί και τα τραγούδια κρατάνε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες και επί δύο μέρες στις Μπενίτσες γίνεται το αδιαχώρητο απο τον πολύ κοσμο. Επίσης γιορτάζεται στα χωριά Σπαρτερά και Αβλιώτες ταυτόχρονα.
20/07/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Προφήτη ΗλίαTo Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο χωριό Μαγουλάδες της Κέρκυρας.
26/07/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Αγίας ΠαρασκευήςΤο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στην Πόρτα Ρεμούντα και στο χωριό Μπενίτσες ταυτόχρονα.
27/07/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Αγίου ΠαντελεήμοναΤο Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
01/08/2024Φεστιβάλ
Phaex Festival

Η ηλεκτρονική μουσική επιστρέφει στην Κέρκυρα με το Phaex Festival, μετατρέποντας τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού σε σκηνές γεμάτες μελωδίες και beats. Από την 1η έως την 5η Αυγούστου, το Phaex υποδέχεται διεθνείς και Έλληνες artists σε ένα αξέχαστο τετραήμερο εκδηλώσεων.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου στο Spianada Music Pavillion. Η ελληνική σκηνή πρωτοστατεί με την multi-instrumentalist Sioma, τους Chevy b2b Lex και τον Fog. Το βράδυ συνεχίζεται στο Night Club 54 με την Ουκρανή DJ, Miss Monique, συνοδευόμενη από τους Cameron Jack, Imamu και Fell Reis, σε μια βραδιά γεμάτη melodic techno ήχους.

Στις 2 Αυγούστου, το Ether Open Air Benitses φιλοξενεί την ανερχόμενη DJ Gigola από το Βερολίνο, μαζί με τους Paralich, The Dreamer, Fro και Mishel. Το Loco Club θα ανοίξει τις πόρτες του το βράδυ, υποδεχόμενο τον KAS:ST και τους Innassi, Mironas και Mattik, προσφέροντας ασταμάτητο χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Σάββατο, 3 Αυγούστου, το Corfu Golf Club θα φιλοξενήσει ένα δεκάωρο techno event με τους superstars του είδους, Deborah De Luca και I Hate Models. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος θα περιλαμβάνει chill out areas, food courts και δωρεάν πάρκινγκ, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο κοινό.

Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, 4 Αυγούστου, ξεκινάει στο Nagual Beach Bar με τον Innellea και τους Nick Jojo, Petros Odin και Man With The Speaker. Το βράδυ, το Loco Club θα φιλοξενήσει μια μοναδική εμπειρία underground techno με τον ζωντανό θρύλο, Chris Liebing, την Adiel, τον Cirkle και τους Bleur & MB1.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την 5η Αυγούστου με το περίφημο Phaex Boat Party. Ο Γάλλος DJ Traumer, συνοδευόμενος από τους Jonn & Always Late, θα προσφέρει τις groovy synth μελωδίες του πάνω στο αστραφτερό μπλε του Ιονίου.

Από τις πιο ζωντανές πίστες χορού της Κέρκυρας έως τα ιστορικά μνημεία της UNESCO κι από τις μεγάλες παραγωγές σε υπαίθριους χώρους μέχρι το γαλάζιο της θάλασσας, το PHAEX υπόσχεται ξανά μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

06/08/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Το Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στα Ποντικονήσι και στα χωριά Περιβόλι, Στρινύλα, Παλαιοχώρι, Αγίους Δέκα και Άγιο Ματθαίο ταυτόχρονα. Επίσης από 1 έως 6 Αυγούστου εξαήμερο προσκύνημα στην κορυφή του Παντοκράτορα.
15/08/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Κοίμησης Θεοτόκου Το Πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου στα χωριά Κασσιόπη και Κανόνι ταυτόχρονα.
15/08/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Παναγίας Το Πανηγύρι της Παναγίας στην Μονή Πλατυτέρα της Κέρκυρας.
23/08/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Παναγίας Οδηγήτριας To Πανηγύρι της Παναγίας Οδηγήτριας στα χωριά Γαστούρι, Πέλεκας και Άγιοι Δέκα ταυτόχρονα.
14/09/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι ΣταυρούΤο Πανηγύρι του Σταυρού στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και στο χωριό Σιδάρι ταυτόχρονα.
26/09/2024Πανηγύρι
Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη ΘεολόγουΤο Πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο χωριό Καρουσάδες και στην Πόρτα Ρεμούντα.
12/12/2024Θρησκευτική Γιορτή
Γιορτή Άγιου Σπυρίδωνα

Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο προστάτης του νησιού της Κέρκυρας και για αυτό γιορτάζεται και είναι μέρος του πολιτισμού των Κερκυραίων. Οι σχέση τους με τον Άγιο είναι πολύ στενή γιατί τον θεωρούν σωτήρα τους και τον αισθάνονται πάντα κοντά τους, έναν αληθινό προστάτη. Ο Άγιος Σπυρίδωνας γεννήθηκε στην Κύπρο και δεν έζησε ποτέ στην Κέρκυρα, ήρθε μόνο μετά τον θάνατό του όταν ο Γεώργιος Καλοχερέτης έφερε τα λέιψανα στο νησί. Τα λείψανα θεωρούνται ο λόγος για τον οποίο το νησί σώθηκε απο τους Τούρκους, απο την χολέρα και την πείνα. Στην παλιά πόλη υπάρχει η εκκλησία αφιερωμένη σε αυτόν που σήμερα φυλάσσονται τα λείψανά του. Ο Άγιος Σπυρίδωνας γιορτάζεται τέσσερις φορές το χρόνο σε ανάμνηση των θαυμάτων για τους κατοίκους του νησιού: - την Κυριακή των Βαίων σε ανάμνηση του 1630 όπου έσωσε το νησί απο χολέρα, το Μεγάλο Σάββατο γίνεται λιτανεία σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού απο το λοιμό το 1550, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από μιά θανατηφόρα χολέρα το 1673 και στις 11 Αυγούστου σε ανάμνηση της λύσης της πολιορκίας του νησιού απο τους Τούρκους το 1716.

08/05/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Κοίμησης Θεοτόκου Το Πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου στα χωριά Κασσιόπη και Κανόνι ταυτόχρονα.
21/05/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Κωνσταντίνου και ΕλένηςΤο Πανηγύρι του Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Κουλίνες της Κέρκυρας.
24/06/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Αγίου ΙωάννηΤο Πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη στο Μαντούκι αλλά και σε πολλά χωριά με το έθιμο των λαμπατίνων όπου οι κάτοικοι πηδάνε πάνω από φωτιές.
29/06/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Πέτρου και ΠαύλουΤο Πανηγύρι του Πέτρου και Παύλου στα χωριά Κομπίτσι, Στρογγυλή, Βιταλάδες και Γάϊο στους Παξούς ταυτόχρονα.
02/07/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Παναγίας των ΒλαχερνώνΤο Πανηγύρι της Παναγίας των Βλαχερνών στο χωριό Γαρίτσα της Κέρκυρας.
08/07/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Αγίου ΠροκοπίουΤο Πανηγύρι του Αγίου Προκοπίου στα χωριά Άγιος Προκόπιος και Κάβος Λευκίμμης ταυτόχρονα.
13/07/2025Πανηγύρι
Πανηγύρι Άγιου ΣπυρίδωναΤο Πανηγύρι του Άγιου Σπυρίδωνα στη πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας.