Καλαρρύτικος

Translate English Version

Καλαρρύτικος

Ο Καλαρρύτικος είναι ο σημαντικότερος παραπόταμος του Αράχθου και πηγάζει από τους ορεινούς όγκους της Κακαρδίτσας και του Περιστερίου.  Πρόκειται για ένα ορμητικό ποτάμι που ακολουθεί μία διαδρομή μέσα από άγρια φαράγγια, με καταρράκτες και πέτρινα γεφύρια. Φτάνοντας στο γεφύρι του Γκόγκου ηρεμεί αλλά στη συνέχεια ξαναγίνεται ορμητικός διασχίζοντας ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της χώρας, το Φαράγγι του Καλαρρύτικου πριν εκβάλει στον Άραχθο.

Τρία ρέματα είναι αυτά που δημιουργούν τον ποταμό, το ρέμα του Χρούσια που ξεκινάει από το Περιστέρι πάνω από το Συρράκο και τους Καλαρρύτες, το ρέμα Καρλίμπου (Πύλη Παραδείσου) που έχει τις πηγές του στην Κακαρδίτσα και το Ματσουκιώτικο ρέμα. Στη πορεία του θα δεχθεί και τα νερά του Μελισσουργιώτικου ρέματος.

Είναι ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια στην Ελλάδα ιδανικό για δραστηριότητες ποταμού όπως rafting και καγιάκ. Η διαδρομή, 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας,είναι μόνο για ενήλικες, αφού το ποτάμι έχει έντονο κυματισμό, αισθητή κλίση, δυνατή ροή, απότομες στροφές και σκάλες.