Στενά Νέστου

Translate English Version

Στενά Νέστου

Δίπλα στο ποταμό Νέστο είναι ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα παρακλάδι τους διεθνούς μονοπατιού Ε6 που ξεκινά από το χώρο αναψυχής Γαλάνης και ακολουθεί την ανατολική όχθη του ποταμού και καταλήγει στη Σταυρούπολη. Καλύπτει μία διαδρομή 22 περίπου χιλιομέτρων και ο χρόνος πεζοπορίας υπολογίζεται στις 7-8 ώρες. Το μονοπάτι διασχίζει μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους με πλούσια βλάστηση, ποτάμια και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς. Το μονοπάτι συμπίπτει με το παλιό μονοπάτι των σιδηροδρομικών υπαλλήλων που είχε κατασκευαστεί για την μεταφορά προσωπικού και υλικών κατά τη διάρκεια κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής. Το μονοπάτι αυτό κατασκευάστηκε το 1893 λίγο ψηλότερα από τη σιδηροδρομική γραμμή ενώ σε πολλά σημεία διασταυρώνεται με τις γραμμές του τρένου. 

Το μονοπάτι χωρίζεται σε τρία τμήματα. Το πρώτο τμήμα ξεκινάει από το χωριό Γαλάνη μέχρι τη πηγή Κρωμνικού, μία απόσταση 5,5 περίπου χιλιομέτρων. Τα 3,5 πρώτα χιλιόμετρα είναι ακριβώς δίπλα στο ποτάμι ενώ τα υπόλοιπα διασχίζουν με πυκνόφυτη περιοχή. Το δεύτερο τμήμα μήκους 3 χιλιομέτρων καταλήγει στο σιδηροδρομικό σταθμό Λεβερών. Στο τρίτο τμήμα το μονοπάτι σε πολλά σημεία ακολουθεί τις γραμμές του τρένου και περνάει μέσα από γαλαρίες πριν καταλήξει στη Σταυρούπολη. Για την ασφάλειά σας καλό θα ήταν να γνωρίζατε τις ώρες διέλευσης των τρένων. Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το σιδηροδρομικό σταθμό στους Τοξότες.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μπορείτε να ξεκουραστείτε στις αμμουδιές του ποταμού Νέστου ακόμη και να δροσιστείτε στο νερά του,  να φωτογραφίσετε απίθανα τοπία και να παρατηρήσετε την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διόλου απίθανο να δείτε αετούς και όρνεα καθώς και άγρια άλογα στο βουνό. Το μονοπάτι του ποταμού Νέστου είναι το πιο γνωστό του νομού Ξάνθης. Η διαδρομή είναι εύκολη και καλά σηματοδοτημένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η την γραμμή του τρένου που ακολουθεί το μονοπάτι κατασκεύασαν Γάλλοι μηχανικοί από το 1896 έως το 1900 για να περνάει το περίφημο Orient Express που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη.