info@allovergreece.com

9:00πμ-17:00μμ

Ενδιαφέροντα Στοιχεία

38°40′N 20°47′E

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ

22,35 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

χλμ.

ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΗΣΟΥ

1.041

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

(+) 26450

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

31083

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ

GMT +2:00

ΖΩΝΗ ΩΡΑΣ

Κατωμέρι

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

ΜΕΓΑΝΗΣΙ

ΛΙΜΑΝΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Map

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι ένα γραφικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, 4 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Λευκάδας.Είναι το μεγαλύτερο νησί από ένα σύμπλεγμα νησιών γνωστά ως Τηλεβοϊδες νήσοι. Το καταπράσινο νησάκι του Ιονίου έχει τρία γραφικά χωριά: το Βαθύ, το Κατωμέρι και το Σπαρτοχώρι, το καθένα με την δική του ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Το Βαθύ είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι και αγκυροβόλι όσων ταξιδεύουν με σκάφος στο Ιόνιο. Το Κατωμέρι, η πρωτεύουσα του νησιού είναι χτισμένη πάνω σε λόφο και προσφέρει εκπληκτική θέα στο κόλπο του Αθερινού και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Τέλος, το Σπαρτοχώρι είναι εξίσου γραφικό με όμορφη θέα στο μικρό του λιμανάκι και το Ιόνιο Πέλαγος. Τα γραφικά τους καλντερίμια είναι ιδανικά για όμορφες βόλτες πριν καταλήξετε σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο για εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών. Οι παραλίες στο Μεγανήσι είναι λιγοστές, ωστόσο τα νερά είναι κρυστάλλινα με έντονο το γαλαζοπράσινο χρώμα. Δεκάδες όρμοι και γαλάζιες σπηλιές στολίζουν την ακτογραμμή του νησιού περιμένοντας καρτερικά τους επισκέπτες να τα εξερευνήσουν. Όλο το αρχιπέλαγος του Μεγανησίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 και προστατεύεται βάση του προγράμματος. Αν και για πολλά χρόνια, το μικροσκοπικό αυτό νησί είναι γνωστό και αγαπημένος προορισμός όσων πλέουν με σκάφος στο Ιόνιο, παραμένει ακόμη ένας άγνωστος τουριστικός προορισμός για τη πλειοψηφία των ταξιδιωτών. Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσετε το μικρό διαμάντι του Ιονίου.

Το Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας. Αποτελεί δήμο του Νομού Λευκάδος, στον οποίο δήμο ανήκει και η γνωστή νησίδα Σκορπιός.

Στην αρχαιότητα, το νησί ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς από τον γιό της Ιπποθόης, κόρης του Λευκάδιου Λέλεγα και του Ποσειδώνα και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίες νήσους μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός, Άτοκος και το Αρκούδι.  

Χρήσιμες Πληροφορίες

Δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία. Αποκτήστε μια πρώτη εικόνα από των αριθμό των παραλιών, αξιοθεάτων, μονοπατιών και εκδηλώσεων.

Τι να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Μεγανήσι χωρια

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Μεγανήσι Παραλίες

Βρείτε τη παραλία που σας ταιριάζει.

Μεγανήσι αξιοθεατα

Δείτε όλα τα αξιοθέατα τους ενδιαφέροντός σας.

Μεγανήσι Μονοπάτια

Δείτε όλα τα μονοπάτια για πεζοπορία.

Odyseas Marina

ΜΑΡΙΝΑ

-

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ναι

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

-

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πως πάω

Πως πάω Μεγανήσι

Βρείτε πληροφορίες για το πως θα ταξιδέψετε στο προορισμό του ενδιαφέροντός σας!

Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Μετακινήσεις

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΤΕ | Λεωφορείο, Ταξί, Μηχανές

Το Μεγανήσι έχει μόνο ένα λεωφορείο που συνδέει το Σπαρτοχώρι, το Κατωμέρι και το  Βαθύ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και ένα ταξί. Όταν κατεβείτε από το πλοίο, αν το ταξί δεν είναι στο λιμάνι, κοιτάξτε στους φανοστάτες για μία πινακίδα με τον αριθμό του οδηγού, ή απλά πηγαίνετε σε μια από τις ταβέρνες και ζητήστε να καλέσουν το ταξί για εσάς. Στο Μεγανήσι δεν υπάρχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών, αλλά μπορείτε να ενοικιάσετε μία μηχανή στη Λευκάδα και να τη μεταφέρετε με το πλοίο στο Μεγανήσι ώστε να εξερευνήσετε το νησί. Το Μεγανήσι είναι μικρό και επίπεδο νησί και επομένως είναι εύκολο να το εξερευνήσετε με τα πόδια. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στο Σπαρτοχώρι και μετά να περπατήσετε από τον πίσω δρόμο προς το Κατωμέρι πριν καταλήξετε στο Βαθύ που είναι ένα υπέροχο μέρος για φαγητό και ποτό. Η επιστροφή με τα πόδια στη Σπηλιά είναι σε επίπεδο έδαφος με αρκετή σκιά κατά μήκος της διαδρομής.

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.

  • 15 Αυγ 2024

    Πανηγύρι Παναγίας

  • 15 Σεπ 2024

    Πανηγύρι Αγίου Βησσαρίωνα

  • 21 Μαι 2025

    Πανηγύρι Αγίου Κωνσταντίνου