Παραλία Γλυφάδα

Translate English Version

Παραλία Γλυφάδα

Μία εντυπωσιακή παραλία που μαγεύει τους επισκέπτες με τη χρυσαφένια αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Η παραλία της Γλυφάδας απλώνεται στο νότιο τμήμα του νησιού, 17 περίπου χιλιόμετρα από της Χώρα της Νάξου. Η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την ηρεμία που η παραλία προσφέρει την έχουν καταστήσει δημοφιλή προορισμό για οικογένειες που αναζητούν τη χαλάρωση και τη ξεγνοιασιά. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης για λάτρεις του kitesurf και windsurf εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που κατά καιρούς πνέουν στη περιοχή.

Η παραλία περιβάλλεται από αμμώδεις λόφους, κατάφυτους από κέδρους, και η ακτή καλύπτεται από ψιλή λευκή άμμο. Το νερό της θάλασσας είναι ζεστό  και η είσοδος ομαλή. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δε θα βρείτε καμία υποδομή. Ωστόσο, κοντά στη παραλία υπάρχει χώρος στάθμευσης και πολλές επιλογές για φαγητό. Η παραλία βρίσκεται στο δρόμο από τη Χώρα προς το Αλυκό, κοντά στο χωριό Καστράκι και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να φτάσετε οδικώς με δικό σας όχημα ή με λεωφορείο της τοπικής συγκοινωνίας που εκτελεί το δρομολόγιο Χώρα – Καστράκι. Η επίσκεψη στη παραλία μπορεί να συνδυαστεί με μπάνιο στις παραλίες Καστράκι, Αλυκό και Πυργάκι.

Με αυτοκίνητο ή μηχανή:

  • Χώρα – Γλινάδο – Τρίποδες (Βίβλος) – Καστράκι – Γλυφάδα (16 χιλιόμετρα)
  • Χώρα – Γαλανάδο – Σαγκρί – Καστράκι – Γλυφάδα (22,2 χιλιόμετρα)

Tips

Βόρειοι άνεμοι που πνέουν από τη θάλασσα προς την ξηρά για περισσότερες από 250 μέρες το χρόνο και με ταχύτητα τουλάχιστον 15 κόμβων, καθιστούν την παραλία ως μια από τις πιο… ανεμοδαρμένες στην Ευρώπη.
 
Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προορισμό, που έχει αλλοιωθεί ελάχιστα από το ανθρώπινο στοιχείο, με λευκή άμμο και πεντακάθαρα, τουρκουάζ νερά, που βασικά είναι ήρεμα, καθιστώντας τον στίβο ιδανικό για εκμάθηση και ελεύθερη πλεύση. Υπάρχει διαχωρισμός περιοχών για αρχάριους και έμπειρους και συνήθως η παραλία δεν έχει πολλούς λουόμενους.