Πρασονήσι

Translate English Version

Πρασονήσι

Το Πρασονήσι είναι ουσιαστικά ένα ακρωτήρι στο νοτιοδυτικό άκρο της Ρόδου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα νερά ρηχά, μοιάζει με ακρωτήρι, ενώ το χειμώνα με τα νερά να ανεβαίνουν, μετατρέπεται σε νησί. Γύρω από την παραλία υπάρχουν καταλύματα, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

 Η παραλία είναι αμμώδης και χωρίζεται στα δύο. Η μία πλευρά βρέχεται από το Αιγαίο και έχει περισσότερα κύματα, ενώ η άλλη, την οποία προτιμούν οι οικογένειες, «βλέπει» τη Μεσόγειο και είναι άνεμοι που πνέουν είναι πιο ασθενείς.

Tips

Η σεζόν για το kitesurfing στο Πρασονήσι διαρκεί από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ταχύτητα των ανέμων κυμαίνεται από τους 15 έως τους 30 κόμβους. Τους υπόλοιπους μήνες οι άνεμοι είναι ασθενέστεροι. Το νερό είναι ζεστό και οι surfers έχουν την πολυτέλεια να επιλέξουν μεταξύ δύο κόλπων. Οι αρχάριοι επιλέγουν την πλευρά που «κοιτάζει» τη Μεσόγειο, ενώ οι πιο έμπειροι αυτή που «βλέπει» το Αιγαίο.

Οι άνεμοι είναι προβλέψιμοι και αξιόπιστοι. Στον κόλπο με τα πιο μεγάλα κύματα πνέουν από τη θάλασσα προς την ακτή, ενώ στην ήρεμη πλευρά από τη στεριά προς τη θάλασσα. Τα κύματα ξεκινούν από το μισό μέτρο και φτάνουν μέχρι και τα δύο μέτρα, ανάλογα με την ισχύ των ανέμων.