Ράχες

Translate English Version

Ράχες

Οι Ράχες είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και μικρά βότσαλα που βρίσκεται στη Φθιώτιδα, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από τη Λαμία, 243χλμ από την Αθήνα και 265χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Ο ομώνυμος οικισμός, που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία, είναι ένα ήσυχο, όμορφο μέρος που προσφέρει στον επισκέπτη ό,τι αναζητά από έναν θερινό προορισμό.

Η παραλία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ, λόγω μιας μικρής λωρίδας γης που μπαίνει μέσα στη θάλασσα.

Tips

Οι Ράχες είναι ένα καταπληκτικό μέρος για αρχάριους, αλλά και για έμπειρους surfers. Μια μικρή χερσόνησος αποτελεί το τέλειο εμπόδιο για τις χαμηλές ριπές ανέμου και δημιουργεί ήρεμα νερά στη δυτική πλευρά. Η ανατολική είναι σαφώς πιο κυματώδης. Το νερό είναι πεντακάθαρο και το βάθος μέτριο με προοδευτική αύξηση, η είσοδος στο νερό χρειάζεται ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή, καθώς στο αριστερό μέρος υπάρχουν αχινοί και κοφτερές πέτρες, ενώ και η άλλη πλευρά έχει αχινούς, αλλά και γλιστερές πλάκες.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθεί κανείς τις Ράχες, ωστόσο οι σταθεροί, θερμικοί βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι ταχύτητας 15-25 κόμβων κάνουν το μέρος προσβάσιμο για kitesurfing καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στα επίπεδα νερά η κατεύθυνση του ανέμου είναι από τη στεριά προς τη θάλασσα, ενώ στην άλλη πλευρά φυσά πλάγια από τη θάλασσα προς την ξηρά δημιουργώντας μικρά κύματα.