Παραλία Χαλικούνας

Translate English Version

Παραλία Χαλικούνας

Aυτή η παραλία έχει το χαρακτηριστικό να έχει την θάλασσα μπροστά και μία λίμνη στο πίσω μέρος της χωρισμένα μόνο απο τον δρόμο. Κατάλληλη για όποιον λατρεύει την θάλασσα με κύματα. Σε αυτή την παραλία δεν θα συναντήσετε καθόλου συνωστισμό, μάλιστα θα σας φανεί αρκετά ερημική. Βρίσκεται στην Νοτιοδυτική ακτή. Μπορείτε να αφήστε τα πράγματα σας στην παραλία και να πάτε για ένα ποτό και όλα θα να είναι εκεί όποτε επιστρέψετε. 

Η παραλία Χαλικούνα είναι ένα ιδανικό σημείο για θαλάσσια σπορ, αφού ο χώρος είναι μεγάλος με πολύ λίγους κολυμβητές, χωρίς προβλήματα στάθμευσης και χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρετε εξοπλισμό στην πλάτη σας. 

Tips

Η παραλία Χαλικούνα έχει μήκος σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο και πλάτος 25 μέτρα. Είναι αμμώδης και ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει ήρεμα νερά ή ελαφρύ κυματισμό.

Η ταχύτητα του ανέμου ξεκινά από τους 12 κόμβους και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 20. Η πιο κατάλληλη περίοδος για kitesurf είναι τον Ιούλιο, αν και η σεζόν εκτείνεται από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο άνεμος είναι βορειοδυτικός, πλάγιος, σταθερός και θερμικός. Στα πρώτα μέτρα της παραλίας τα νερά είναι ρηχά και κατάλληλα για αρχάριους. Το νερό βαθαίνει προοδευτικά δίνοντας τη σκυτάλη σε πιο έμπειρους surfers.