Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίον φυλάσσονται ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και ευρήματα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη περιοχή του Δίου. Το μουσείο στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο που ανεγέρθηκε το 1983, 500 περίπου μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο.
Τα εκθέματα είναι οργανωμένα σε ενότητες που αντιστοιχούν στο χώρο εύρεσης, ενώ στον όροφο παρουσιάζονται ευρήματα από ανασκαφές στην αρχαία Πύδνα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας. Από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου είναι η ύδραυλις, ένα από τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα που χρονολογείται τον 1ο αι. π.Χ. και είναι η αρχαιότερη του είδους της που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο πληκτροφόρο όργανο της αρχαιότητας και πρόδρομο του εκκλησιαστικού οργάνου που χρησιμοποιείται στις εκκλησίες της δυτικής Ευρώπης. Στο υπόγειο λειτουργεί έκθεση με θέμα «Η καθημερινή ζωή στο αρχαίο Δίον»., ενώ σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με την αρχαία πόλη και τον Όλυμπο.
Το Δίον υπήρξε η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων και μία από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν αμέσως μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους αλλά το μεγαλείο της αρχαίας πόλης αποκαλύφθηκε το 1973 από τον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή.
GPS Συντεταγμένες 40.17055, 22.48705