Χιλιαδού

Translate English Version

Χιλιαδού

Η παραλία της Χιλιαδού είναι μία πανέμορφη παραλία, και μία από πιο γνωστές της Εύβοιας. Χωρίζεται σε δύο μέρη, στην οργανωμένη παραλία με τις καντίνες και στη παραλία των γυμνιστών που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας. Οι δύο παραλίες χωρίζονται από ένα μεγάλο βράχο. Η παραλία των γυμνιστών είναι αρκετά δημοφιλής αφού αποτελεί προορισμό όχι μόνο για Έλληνες αλλά και για πολλούς ξένους. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.

Η ονομασία Χιλιαδού προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι (Παναγία της Χιλιαδούς) που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Παναγία της Χιλιαδούς ήταν η χιλιοστή εκκλησία που έκτισε η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

Η παραλία έχει βότσαλα και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά ενώ περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση από πλατάνια, καστανιές και φτέρες. Η θάλασσα στην αρχή είναι ρηχή αλλά βαθαίνει απότομα, οπότε χρειάζεται προσοχή. Έχει βόρειο προσανατολισμό και είναι συχνά εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Παρόλο που η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται, η παραλία αποτελεί πόλο έλξης πολλών κατασκηνωτών. Πάνω από τη παραλία υπάρχουν ταβέρνες, καφετέριες και ξενοδοχεία. Στα βράχια γύρω από τη παραλία συχνά εξασκούν τις ικανότητές τους αθλητές της αναρρίχησης.

Η παραλία βρίσκεται στη κεντρική Εύβοια, στη πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο. Απέχει 1,5 περίπου ώρα από τη Χαλκίδα και για να φτάσετε θα χρειαστεί να ανεβείτε το βουνό Δίρφη. Ακολουθεί κατηφορικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος ως τη Λάμαρη και στη συνέχεια προς τη παραλία, ο οποίος έχει πολλές στροφές. Η Χιλιαδού συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί χώρος στάθμευσης.

 

Campaign Image