Παραλία Λιβαδάκι

Translate English Version

Παραλία Λιβαδάκι

Η παραλία Λιβαδάκι είναι μία απομονωμένη παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά της Φολεγάνδρου. Πρόκειται για μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και χρυσαφένια άμμο που περιβάλλεται από άσπρους βραχώδης σχηματισμούς. Τα βράχια έχουν σχήμα πλάκας και προσφέρονται για ηλιοθεραπεία, βουτιές αλλά και όμορφους περιπάτους για όσους θέλουν να απολαύσουν τη μαγευτική θέα της παραλίας από ψηλά. Ο βυθός είναι εντυπωσιακός κα πλούσιος σε θαλάσσια ζωή και ενδείκνυται για καταδύσεις και εξερεύνηση με μάσκα.  Στο πίσω μέρος της ακτής υπάρχουν μερικά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά, ενώ τα βράχια αριστερά και δεξιά σας προκαλούν για εξερεύνηση.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας άφθονο νερό και ότι άλλο θεωρείτε απαραίτητο για τη παραμονή σας εκεί. Μη παραλείψετε να πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και μάσκα θαλάσσης. Στη παραλία επιτρέπεται ο γυμνισμός και πολύ πιθανόν να δείτε γυμνιστές να περιφέρονται στην ακτή. Η πρόσβαση στη παραλία Λιβαδάκι γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης με θαλάσσιο ταξί από τον Καραβοστάση και την Αγκάλη ή μέσω μονοπατιών που ξεκινούν από την Άνω Μεριά (45’-60’).

Είναι σίγουρα μία από τις παραλίες που θα πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε την όμορφη Φολέγανδρο. Σε κοντινή απόσταση από το Λιβαδάκι βρίσκεται ο φάρος της Ασπροπούντας, ένα από τα μεγαλύτερα φανάρια των Κυκλάδων. Αξίζει να τον επισκεφθείτε και να θαυμάσετε το άγριο τοπίο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο φάρο μπορείτε να φτάσετε μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο.

 

Campaign Image