Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου

Translate English Version

Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου

Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου ή, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, Αλατσόγκρεμνος σχηματίζεται ανάμεσα στο άκρο της Μέλισσας και στον Ακουμιανό Ποταμό, νοτιοδυτικά της περιοχής Στόμιο. Είναι μία εντυπωσιακή παραλία, στα νότια του νομού Ρεθύμνου στον δρόμο προς την παραλία Τριόπετρας σε κοντινή από τον γραφικό οικισμό του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με τους ντόπιους, εκεί κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη. Οι Αλατσόγκρεμνοι είναι μια φανταστική παραλία μέσα σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο με τεράστιους αμμόλοφους που φτάνουν τα 25 μέτρα. Η ανάβαση στου αμμόλοφους είναι αρκετά δύσκολή ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες που η άμμος είνα καυτή.

Θεωρείτε μία από τις πιο όμορφες παραλίες του Ρεθύμνου με μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο. Λόγω της μεγάλης έκτασης δεν γεμίζει ενώ προσφέρεται και για γυμνισμό. Η παραλία σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στο κέντρο περίπου της παραλίας ανάμεσα στις σπηλιές που σχηματίζονται, μπορείτε να βρείτε φυσική σκιά. Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό και αξίζει να το δείτε. Το πιο συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα μπορείτε να το δείτε από το βουνό Θρόνος, ύψος 300μ. που βρίσκεται πάνω από τη παραλία, ατενίζοντας τα νησιά Παξιμάδια. 

Έχει βαθιά, πεντακάθαρα νερά αλλά είναι ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους και καλό είναι να αποφεύγεται όταν φυσούν τέτοιοι άνεμοι. Η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει σχεδόν ποτέ κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου καθιστώντας τη ιδανική για κολύμβηση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο βυθός είναι αρκετά πλούσος και σίγουρα το κολύμπι με μάσκα θ' αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά εύκολη. Είτε αφήνοντας το αυτοκίνητο στον οικισμό του Αγίου Παύλου και στη συνέχεια περπατώντας για '10 περίπου λεπτά το μονοπάτι που οδηγεί στη δυτική πλευρά της παραλίας, είτε ακολουθώντας το δρόμο που ξεκινάει πριν τον οικισμό και καταλήγει σ' ένα μεγάλο πλάτωμα. Από εκεί μπορείτε να κατεβείτε τους αμμόλοφους. Προσοχή γιατί η άμμος μπορεί να είναι πολύ καυτή.

Campaign Image