Ενδιαφέροντα Στοιχεία

4442.00 χλμ²

ΕΚΤΑΣΗ

158.231

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

35,62 κάτ./χλμ²

ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ

ISO Code

GR-66

Λαμία

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

/

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΔΙΕΘΝΕΣ

Big image

Νομός Φθιώτιδος

Ο νομός Φθιώτιδας υπάγεται διοικητικά στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το 42.2% (ή 1.873 τ.χλμ.) του εδάφους του νομού αποτελείται από ημι-ορεινές περιοχές, το 37.9% (ή 1685 τ.χλμ.) είναι ορεινές και το 19.9% (ή 882 τ.χλμ.) πεδινές περιοχές. Η μεγαλύτερη πεδινή περιοχή του νομού είναι η λεκάνη του Σπερχειού ποταμού η οποία περιλαμβάνει και την πεδιάδα της Λαμίας. Ο Σπερχειός είναι ο κύριος ποταμός του νομού και εκβάλλει στον Μαλιακό κόλπο. Στον νομό υπάρχουν σημαντικοί υγροβιότοποι όπως του Σπερχειού και της Αγίας Παρασκευής. 

Ο νομός είναι διάσημος για το γεωθερμικό του πεδίο και τις ιαματικές πηγές του με πιο γνωστές, αυτές των Καμένων Βούρλων, πλούσιες σε φυσικά άλατα και ραδόνιο, των πηγών στα Λουτρά Υπάτης καθώς και αυτών του Πλατυστόμου. Εθνικοί δρυμοί όπως της Οίτης, εντυπωσιακά φαράγγια όπως του Ασωπού, καταρράκτες αλλά και αισθητικά δάση έχουν καταστήσει τον νομό ένα δημοφιλή προορισμό για φυσιολάτρες. Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώρου όπως οι Θερμοπύλες, διάσπαρτα κάστρα, εντυπωσιακά και ιστορικά μοναστήρια, γραφικά ψαροχώρια αλλά και πανέμορφα ορεινά χωριά καθώς και ειδυλλιακές παραλίες συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Αντιθέσεις όπως αυτή του βουνού με την θάλασσα γοητεύουν και έχουν αναδείξει τον νομό σε τουριστικό προορισμό καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

 

 

Τι Να Κάνετε

Αναρωτιέστε τι να κάνετε και τι να δείτε; Η ομάδα της ALLOVERGREECE συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε και τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για να σας βοηθήσει να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Επισκεφθείτε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα ώστε να είσαστε πάντοτε ενημερωμένοι.

Κορυφαία Μέρη να Επισκεφθείτε

Δείτε τους πιο σημαντικούς οικισμούς.

Κορυφαία Αξιοθέατα

Δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε

Φύση

Περάστε μία όμορφη ημέρα στην φύση

Discover Greece

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

Δείτε όλα τα επερχόμενα παναγύρια και φεστιβάλ.