Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Φωτο: © Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας - Facebook Team

Translate English Version

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μια ανάσα από τα Τρίκαλα Κορινθίας και σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια, βρίσκεται ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος. Το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας λειτουργεί από το 2007 και είναι ιδανικό για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία. Διαθέτει πίστα αρχαρίων και μία πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων, οι οποίες εξυπηρετούνται από δύο συρόμενους αναβατήρες 150 και 400 μέτρων αντίστοιχα. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί σαλέ όπου μπορείτε να απολαύσετε ζεστά ροφήματα και νόστιμα πιάτα και κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού εντός του σαλέ. Μπορείτε να ενοικιάσετε snowmobiles για βόλτα στο οροπέδιο καθώς και ATV’s και Buggies για εξορμήσεις στο βουνό με τα τελευταία να είναι διαθέσιμα όλες τις εποχές του χρόνου.

Εκτός από χιονοδρομία, το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας μπορεί να αποτελέσει το ορμητήριο για βόλτες στο βουνό. Σε κοντινή απόσταση είναι η λίμνη Δασίου, μία από τις πιο ορεινές λίμνες της χώρας αλλά και γραφικά χωριά όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Ζήρεια, η Καρυά και η Ζάχολη με το πανέμορφο ρέμα των Μύλων. Η θέα προς τις κορυφές της Μεγάλης και Μικρής Ζήρειας αλλά και προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας κόβει την ανάσα. Το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας απέχει 155 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 133 από την Πάτρα, 76 από τη Κόρινθο και 35 χιλιόμετρα από το Ξυλόκαστρο. Είναι ιδανικός προορισμός για εξορμήσεις στο βουνό όλες τις εποχές του χρόνου και ένας από τους καλύτερους προορισμούς για ημερήσια εκδρομή από τη πρωτεύουσα.

Πρόσβαση

Για να φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο από την Αθήνα, θα πρέπει να ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών και να βγείτε στην έξοδο προς Ξυλόκαστρο (119ο χιλιόμετρο). Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας και αφού διασχίσετε τον οικισμό να κατευθυνθείτε προς το χιονοδρομικό κέντρο.

 

Φωτογραφία: Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας - Facebook Team