Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Translate English Version

Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των ιδιαίτερα δημοφιλών αγώνων δρόμου που διεξάγονται σε ετήσια βάση στην ελληνική επικράτεια.

Έχει καθιερωθεί να διεξάγεται κάθε χρόνο την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου έτσι ώστε να συμπίπτει με τον εορτασμό της εαρινής ισημερίας, όμως για το 2020, λόγω της πανδημίας που προκάλεσε η έξαρση της μετάδοσης του COVID-19, διεξήχθη στην περιοχή όπου βρίσκεται το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά με τη συμμετοχή αποκλειστικά ελίτ αθλητών (50 ανδρών και 30 γυναικών).

Αυτή ήταν η ένατη φορά που ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας έλαβε χώρα.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί έναν εξαιρετικό αγώνα για επαγγελματίες δρομείς, αλλά και για τους απλούς εραστές του δρομικού κινήματος κάθε ηλικίας. Συμμετέχοντας άπαντες απολαμβάνουν μια μεγάλη γιορτή στην καρδιά της Αθήνας δίπλα στα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Για όσους βρίσκουν τα 21,0975 χλμ του αγώνα εξοντωτικά, οι διοργανωτές έχουν ενσωματώσει στο πλούσιο μενού της ημέρας τρεις ακόμα αγώνες μικρότερης απόστασης. Συγκεκριμένα οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν σε αγώνα 5χλμ, 3χλμ και σε μία κούρσα ενός χιλιομέτρου, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά γεννημένα από το 2008 έως το 2010, ΑμΕΑ και Special Olympics ανεξαρτήτου ηλικίας. Και οι τρεις αποστάσεις θεωρούνται ιδανικές για όσους δοκιμάζουν δειλά δειλά να γευτούν τη χαρά της πρώτης τους συμμετοχής σε έναν μαζικό αγώνα σε δημόσιο δρόμο.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εκτός από έναν λαϊκό αγώνα αποτελεί κάθε χρόνο και το επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης με τις επιδόσεις και την κατάταξη να αναγνωρίζονται από την ελληνική ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ), που αποτελεί και τον συνδιοργανωτή των εκδηλώσεων μαζί με τον Δήμο Αθηναίων.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δίδεται στην Πλατεία Συντάγματος και έπεται η αντίστοιχη του αγώνα των 3χλμ. Η μέρα συνεχίζεται με τον αγώνα του ενός χιλιομέτρου. Για κάθε απόσταση έχει οριστεί ξεχωριστό σημείο εκκίνησης, ωστόσο όλοι τερματίζουν μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στη λίστα των εκδηλώσεων είναι ενσωματωμένη και η Έκθεση του Ημιμαραθωνίου, ένα ετήσιο γεγονός που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είθισται να ανοίγει τις πύλες της τρεις μέρες πριν από τον αγώνα και φιλοξενείται στο χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι.

Οι αιτήσεις συμμετοχές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ενώ το κόστος ποικίλει ανάλογα με το προτιμώμενο πακέτο και το μήκος της διαδρομής του επιλεγμένου αγώνα.