Image now available

Translate English Version

Καλαμος - Εξωγή

Ο παλιός δρόμος που στο παρελθόν συνέδεε τους κατοίκους της Εξωγής με την πηγή του Καλάμου, τους κήπους τους και την θάλασσα. Συναντήστε την πηγή του Καλάμου. Ένας πολύ καλά διατηρημένος δρόμος ξεκινάει από την δεξιά πλευρά της πηγής .

Σε κάποια σημεία της διαδρομής ο πέτρινος τείχος έχει καταστραφεί και έτσι πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί. Ακολουθήστε τα κόκκινα σημάδια μέχρι να φτάσετε στον πρώτο χωματόδρομο. Ακολουθήστε τον προς τα αριστερά μέχρι να φτάσετε στα περίχωρα του χωριού Κολιέρι. Στρίψτε στα δεξιά και ακολουθήστε και πάλι τα κόκκινα σημάδια μέχρι να φτάσετε σε άλλο ένα άριστα διατηρημένο χωματόδρομο. Πάρτε αυτό το δρόμο προς τα δεξιά μέχρι να συναντήσετε το δρόμο που συνδέει τον Κάλαμο με την Εξωγή στα αριστερά σας. Ακολουθήστε τα κόκκινα σημάδια μέχρι την Εξωγή.

Μετά το πρώτο σπίτι του χωριού θα φτάσετε σε ένα σταυροδρόμι. Ο δρόμος προς τα δεξιά οδηγεί στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και μετά στο κέντρο του χωριού και το ναό της Αγίας Μαρίνας. Ο δρόμος προς τα αριστερά οδηγεί στο σημείο από όπου ξεκινάνε οι τρείς παλαιοί δρόμοι προς Κάλαμο-Περιβόλι, Πλατυθρειά και Σταυρό (δρόμοι 1, 2, 3).   

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: απόγευμα