Παραλία Αγκαθωπές

Translate English Version

Παραλία Αγκαθωπές

Η παραλία Αγκαθωπές είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σύρου. Η παραλία ξεχωρίζει για τη στενή λωρίδα γης που μπαίνει μέσα στη θάλασσα αλλά και για τα κρινάκια που ανθίζουν κατά μήκος της την περίοδο του καλοκαιριού. Απέναντι της, βρίσκεται η βραχονησίδα Στρογγυλό και η ακατοίκητη νησίδα Σχοινονήσι ενώ στην άκρη του όρμου βρίσκεται το ακρωτήρι Βιγλοστάσι με τον εντυπωσιακό φάρο. Την άνοιξη οι Μεσογειακές φώκιες Μονάχους-Μονάχους επιλέγουν τη συγκεκριμένη παραλία για να γεννήσουν και αν έχετε τη τύχη να βρεθείτε στο όμορφο νησί εκείνη τη περίοδο, ενδέχεται να τις συναντήσετε.

Η ακτή καλύπτεται από χρυσαφένια άμμο και τα νερά είναι ρηχά και κρυστάλλινα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να βρείτε καταστήματα, καφετέριες και ταβέρνες. Είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά και υπάρχουν εγκαταστάσεις ΑμΕΑ. Στη παραλία μπορείτε να φτάσετε με δικό σας μέσο μέσω του οδικού δικτύου του νησιού ή με λεωφορείο της τοπικής συγκοινωνίας με προορισμό τη Ποσειδωνία και το Φοίνικα που κάνει στάση κοντά στη παραλία. Η παραλία Αγκαθωπές βρίσκεται πολύ κοντά στη Ποσειδωνία και τον Φοίνικα και 14 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Ερμούπολη.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η συγκεκριμένη παραλία συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Εάν επιθυμείτε να την επισκεφθείτε εκείνη τη περίοδο καλό θα ήταν να πάτε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα ώστε να αποφύγετε τη πολυκοσμία. Εάν πάλι δεν σας αρέσουν οι παραλίες που κατακλύζονται από λουόμενους, η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφθείτε είναι τον Μάιο ή αρχές Ιουνίου και μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.   

Campain